• home
 • video
 • pas verschenen

  Jelle Wallays rijdt na hersenschudding en kaakbreuk weer op de rollen

  Jelle Wallays.

  Het herstel van Jelle Wallays verloopt voorspoedig. De 29-jarige renner van Lotto Soudal liep eind januari bij een val in San Juan een hersenschudding en breuk in zijn bovenkaak op, maar mag weer fietsen op rollen. 

  "Jelle heeft een aantal consultaties gehad bij verschillende specialisten. Er zijn nog enkele tandheelkundige ingrepen nodig, maar hij fietst voorlopig al rustig op de rollen", verduidelijkt Lotto-ploegdokter Bingé.

   

  "Het is nog vroeg om te evalueren in welke periode tijdens het voorjaar Jelle eventueel opnieuw in competitie zal treden. Maar hij is enorm gemotiveerd om zo snel mogelijk terug te keren."     

   

  Ook Rasmus Iversen, die zijn sleutelbeen brak in de Challenge Mallorca, timmert aan zijn terugkeer.

   

  Bingé: "Hij is geopereerd en krijgt momenteel vanuit de ploeg oefeningen die hij thuis uitvoert. Ik verwacht dat hij binnenkort de trainingen rustig kan hervatten."

   

  "Pas wanneer Iversen enkele trainingsritten in de buitenlucht heeft gedaan, kunnen we definitief evalueren wanneer hij opnieuw wordt ingezet."

  Benoot en Wellens zijn fit

  Tiesj Benoot, die zich bezeerde aan zijn pols bij een val in San Juan, heeft de nodige onderzoeken gehad in Argentinië. Daaruit bleek dat de schade heel goed meevalt.


  "Tiesj is momenteel op hoogtestage in de Sierra Nevada, waar hij zijn geplande trainingsprogramma kan afwerken."     


  Tim Wellens tot slot moest met een virale infectie verstek laten gaan voor de Ster van Bessèges. Intussen is Wellens volledig hersteld en heeft hij de trainingen hervat.