• home
 • video
 • pas verschenen

  Racing Genk werkt niet mee aan een transfer van Pozuelo

  Philippe Clement en Alejandro Pozuelo

  Vrijdag gaf coach Philippe Clement Alejandro Pozuelo nog een dikke knuffel.

  Racing Genk is niet van plan om Alejandro Pozuelo te laten vertrekken. De leider in de Jupiler Pro League houdt vast aan een akkoord met de Spanjaard. "Hij zou blijven tot 14 juni", laat Genk weten in een bericht op de clubwebsite.

  "Sportief luik belangrijker dan het financiële"

  Alejandro Pozuelo (27) schermt met verregaande interesse van Toronto FC. De Canadese club van Laurent Ciman zou de Spanjaard zo snel mogelijk naar de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie (MLS) willen halen.

   

  Voor Racing Genk is dat geen optie. Het wijst zijn smaakmaker op een akkoord dat ze vorige maand sloten. "In januari bereikte KRC Genk een rechtsgeldige overeenkomst met Alejandro Pozuelo dat hij zou blijven tot 14 juni 2019", klinkt het bij de club.

   

  "Zijn management geeft nu aan dat Pozuelo de club eerder wil verlaten. Dat gaat voor KRC Genk in tegen haar engagement met de speler, de hele spelersgroep én de supporters."

   

  De transfer zou de competitieleider wel een flinke som kunnen opleveren. "Voor KRC Genk is in dit dossier het sportieve luik belangrijker dan het financiële", klinkt het bij de competitieleider. "Het gaat de club niet om geld, maar om het sportief project met haar hele spelersgroep. In die groep is Alejandro een zeer belangrijke speler."

   

  "Bovendien maakte de club zeer duidelijke afspraken met de hele spelersgroep. Meer dan één speler bleef met het oog op het in stelling brengen van de sterkst mogelijke ploeg in het vervolg van dit seizoen."

   

  "KRC Genk hoopt dat Pozuelo en zijn entourage zich vinden in dit club standpunt", besluit de club. Wordt vervolgd.

  Meer dan één speler bleef met het oog op het in stelling brengen van de sterkst mogelijke ploeg in het vervolg van dit seizoen.

  KRC Genk

  VIDEO: Vierde Pozuelo vrijdag zijn afscheid in Genk?