• home
 • video
 • pas verschenen

  "Mogelijk juridische stappen na aanval van Standard-hooligans op Anderlecht-fans in Halle"

  Hooligans van Standard hebben zaterdagochtend supporters van Anderlecht aangevallen tijdens een eetfestijn in Halle. Beide clubs reageren scherp op het incident en onderzoeken welke stappen ze kunnen zetten.

  De Standard-hooligans gingen driest te werk tijdens het etentje. Ze hadden stokken meegenomen om de aanwezigen te lijf te gaan.

   

  Toen een ziekenwagen ter plaatse kwam om de gewonden van die aanval te verzorgen, werden ook de ambulanciers het doelwit van de ongeveer 25 hooligans.

   

  Daarbij werd onder meer een deuk geslagen in het koetswerk van het voertuig. 

   

  Toen de politie met verschillende ploegen ter plaatse kwam, kozen de hooligans het hazepad.

   

  Bij de brandweerzone Vlaams-Brabant West is verbolgen gereageerd op het incident.

   

  "Het is niet de eerste keer sinds het bestaan van de brandweerzone dat we het slachtoffer zijn van een fysieke belaging, maar wel voor het eerst op deze schaal", zegt woordvoerder Alain Habils.

   

  "Wij kwalificeren dit gedrag als onaanvaardbaar en veroordelen ten stelligste elk geweld, zowel tegen de orde- als de hulpdiensten."

  "We veroordelen deze incidenten"

  Ook Standard en Anderlecht hebben via hun respectieve media gereageerd op de incidenten.

   

  "Anderlecht veroordeelt de aanval waarvan een deel van onze fans vandaag  slachtoffer zijn geweest. We wensen veel sterkte aan de slachtoffers en  onderzoeken welke juridische stappen we zullen ondernemen", klinkt het bij paars-wit.

   

  Standard veroordeelt de incidenten scherp op zijn website. "Wij vernemen via bepaalde media het nieuws over de incidenten in Halle waarbij personen geïdentificeerd zouden zijn als "supporters" van onze club."

   

  "We keuren deze incidenten, die blijkbaar uitgelokt werden door enkele individuen, ten zeerste af. Ze schaden het imago van onze club waarvan ze beweren supporter te zijn, maar ook het imago van onze talrijke sympathisanten die zichzelf helemaal niet herkennen in dergelijk betreurenswaardig gedrag."

  Tweets van de clubs: