• home
 • video
 • pas verschenen

  Opstootje na Cercle-Club: "Verstand zat even verstopt in de achterzak"

  De potjes kookten over na het laatste fluitsignaal.

  De felbevochten stadsderby tussen Cercle Brugge en Club Brugge kreeg nog een staartje na het laatste fluitsignaal. Cardona wou een groen-zwarte vlag planten en dat was niet naar de zin van de spelers van Club.

  Vandenbempt: "Spektakel in slechte zin van het woord"

  Het is een gewoonte geworden na een "derby": de winnende ploeg plant een vlag op de middenstip. Irvin Cardona wou dat ook doen na het gelijkspel tussen Cercle en Club, maar Dion Cools gooide de vlag meteen op de grond.

   

  "Het ontaardt hier helemaal. Spelers hangen aan elkaar. De enen proberen kemphanen uit elkaar te houden, anderen gaan duwen en trekken", zei Peter Vandenbempt in de rechtstreekse uitzending op Radio 1. "Wat een spektakel nog, maar dan in de slechte zin van het woord."

   

  "Een vlag planten, dat is een gewoonte geworden. U mag zelf beslissen of dat hoort of niet. Daarna gingen de poppetjes aan het dansen, maar ik denk dat iedereen nu zijn verstand heeft teruggevonden. Het zat een beetje verstopt in de achterzak."

   

  Ook voor Peter Vandenbempt was het duidelijk dat bij Club Brugge de spelers er heel gefrustreerd bijliepen. "Dit voorval illustreert toch een beetje de frustratie, de irritatie, het ongenoegen en de stress bij Club Brugge." 

  Bekijk foto's van het incident