• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko sluit Vormer-incident af: "Ik wil graag verder met hem"

  Leko en Vormer

  "Vormer won de Gouden Schoen onder Leko, hij werd kampioen onder Leko, hij tekende een nieuw contract onder Leko. We hebben 20 maanden mooi samengewerkt."

  Met een 4 op 9 sinds de winterstop vat Club Brugge zondag de derby tegen Cercle Brugge aan. Voor Ivan Leko is de situatie helemaal niet zo erg als de buitenwacht wil doen uitschijnen.

  De toon op de persconferentie met Ivan Leko werd meteen gezet: "Zondag is er een mooie Brugse derby, maar de eerste vraag gaat over Vormer", merkte de Club-coach fijntjes op.

   

  "We hebben de afgelopen dagen enkele goeie individuele en collectieve gesprekken gehad. Ivan Leko en Ruud Vormer hebben 20 maanden goed samengewerkt. Ruud won de Gouden Schoen onder Leko, hij werd kampioen onder Leko, hij tekende een nieuw contract onder Leko,.... Ik wil graag verder met hem."

   

  "Ik wil deze hele zaak zeker niet dramatiseren. Wij trainen en spelen bij Club met veel energie en passie. Dan kan zoiets gebeuren."

   

  De wissel leverde Leko voor het eerst ook kritiek op van de Club-fans, die hun ongenoegen duidelijk lieten merken. "Dat is jammer, maar ik begrijp het ook. Zij weten hoe belangrijk Ruud is voor Club. Maar zij wisten niet dat hij zo weinig had getraind. De fans van Club hebben mij al zo vaak trots gemaakt, dat zo één reactie niets verandert."

  Potje van Ruud Vormer kookt over bij zijn wissel

  "Slecht bezig? We staan 2 punten voor op titelkandidaat Standard"

  Het hele incident met Ruud Vormer wijst er wel op dat het voor het eerst sinds lang onrustig is bij Club Brugge. Ivan Leko nuanceert. "We staan 2 punten voor op Standard, een ploeg waarvan iedereen nu zegt dat het titelkandidaat is."

   

  "Er waren ook 2 situaties met de VAR in ons nadeel, tegen Gent en Kortrijk. Iedereen zegt dan na de match: "Sorry, coach." Maar die 4 punten zijn wel weg."

   

  "Op mindere momenten moeten we de focus leggen op dat waar we het beste in zijn: goed voetbal spelen. Dan zullen de resultaten vanzelf wel volgen."

  Herbekijk de persconferentie met Ivan Leko