• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "De Ronde? Dat zou mooi zijn, maar nog iets te hoog gegrepen"

  Mathieu van der Poel

  Mathieu van der Poel staat onze man te woord met grote pretogen.

  Nu Mathieu van der Poel zijn tweede regenboogtrui in het veld te pakken heeft, kan hij zijn entree in de wegklassiekers voorbereiden. "Deze wereldtitel maakt het in elk geval makkelijk om naar die wedstrijden toe te werken", vertelt de alleskunner.

  "Wout wou tempo drukken"

  Enkele uren na zijn gouden cross verscheen Mathieu van der Poel met pretoogjes voor onze camera in Sportweekend. "Hier in Denemarken stond ik vrij rustig aan de start. Dat was een groot verschil met vorig jaar in Valkenburg, al had ik de voorbije dagen wel last van stress", geeft de wereldkampioen toe.

   

  Dat Van Aert hem het langst zou bestoken, had Van der Poel wel verwacht. "Ik schatte hem op voorhand toch iets hoger in dan Toon, omdat hij altijd dat tikkeltje meer kan op een WK. Misschien heb ik heel even gedacht dat het weer niet mocht zijn, al was ik toch best zeker van mijn stuk. Toen Wout overnam, merkte ik dat hij het tempo wou drukken en begreep ik dat ik niet te lang moest wachten met mijn tweede demarrage."


  Van der Poel ging ook een tweede keer, maar hij rekende zich nog niet rijk. "Ik was pas zeker van de wereldtitel toen ik na de schuine kant die afdaling had bedwongen. Echt euforisch werd ik pas toen ik het asfalt opdraaide."

   

  Het beslissende moment, Van der Poel lost Van Aert:

  "Zomaar meerijden op de weg zal ik niet doen"

  Met twee wereldtitels in het veld doet Mathieu van der Poel beter dan zijn vader die één keer de regenboogtrui wist te veroveren. Wint hij nu ook een keer de Ronde van Vlaanderen?


  "Dat zou heel mooi zijn, maar dat is misschien nog iets te hoog gegrepen", antwoordt de 24-jarige toprenner. "Deze wereldtitel maakt het alleszins wel makkelijker om nu naar die klassiekers toe te werken. Zomaar meerijden zal ik niet doen, ik leg mezelf altijd druk op."

   

  Voor de klassiekers heeft Van der Poel nog enkele weken tijd, eerst moest die regenboogtrui nog gevierd worden. "Ik zal wel een glaasje drinken", grijnsde hij.

   

  Bekijk het interview in Sportweekend: