• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen: "Op een ergere manier dan dit kun je niet verliezen"

  KV Oostende

  De verslagenheid bij de spelers van KV Oostende was groot.

  KV Oostende stond op een paar minuten van de bekerfinale, maar zag het ticket toch nog door de handen glippen. "Mentaal is dit een serieuze patat voor mijn spelers", zegt KVO-coach Gert Verheyen.

  Verheyen: "Mijn spelers zijn wrakken"

  "We heben eigenlijk heel erg goed gespeeld, heel hard gewerkt", begint Gert Verheyen zijn verhaal. "In de 84e minuut stonden we nog 2-0 voor, maar dan pakten we nog 2 goals. Op een ergere manier dan dit kun je niet verliezen."

   

  "Na de 2-2 was het momentum natuurlijk weg. Zij zaten in aanvalsmodus en wij in verdedigingsmodus, al viel het in de verlengingen al bij al nog mee. Maar 3 penalty's missen is te veel. Zo kun je geen reeks winnen."

   

  Verheyen zag dat na het goeie begin allemaal wat tegen zat voor KV Oostende. "Ten eerste speelden we Tom De Sutter (met een rugblessure) kwijt. Desondanks misten we toch nog kansen op de 3-0 en dan was het sowieso voorbij geweest. En de 2-1 valt dan ook nog eens op een moment dat we met een man minder staan. Dat is frustrerend, want als het vrouwen en kinderen eerst is, heb je iedereen nodig."

   

  "Mentaal is dit een serieuze patat voor mijn spelers. Het zijn allemaal wrakken. Maar we moeten dit aanvaarden. Dit is voetbal, dat is soms hard."

  Thorup: "Ik zei: "Ofwel vertrekken we nu ofwel beginnen we te spelen""

  Het contrast tussen de kleedkamer van AA Gent tijdens de rust en na de match kan nauwelijks groter zijn. "Ik heb een beetje geschreeuwd in de rust", geeft coach Jess Thorup toe.

   

  "Het leek alsof we bang waren om te verliezen. Ik zei: "Ofwel vertrekken we nu, ofwel beginnen we nu te voetballen." In de 2e helft speelden we wel het voetbal dat we willen spelen. Ik moest ook wat risico nemen, ik had geen andere keuze."

   

  Met Kaminski, Bezoes en Sørloth behoorden de 3 wintertransfers tot de uitblinkers. "Ze hadden inderdaad een grote impact. Maar mijn spelers zijn allemaal blijven vechten, ook al hadden ze krampen. Die vechtersmentaliteit wil ik behouden. Als we dat doen, winnen we veel matchen."