• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vrancken hekelt "circus" en traint niet op penalty's: "Zijn van plan om te scoren"

  Wouter Vrancken denkt na over Union-KV Mechelen.

  KV Mechelen en Union leggen vanavond al hun kaarten op tafel in de strijd om de bekerfinale. De Mechelse coach Wouter Vrancken wil het niet tot strafschoppen laten komen en kwam in zijn vooruitblik ook nog even terug op de ruzie met Beerschot Wilrijk-trainer Stijn Vreven.

  Na de 0-0 in de topper afgelopen zaterdag kwam het tijdens de wedstrijdanalyse tot een botsing tussen Beerschot Wilrijk-trainer Vreven en KVM-coach Vrancken. Vrancken verliet de zaal, waarop Vreven hem "amateur" noemde.

   

  "Uit respect voor de pers ben ik naar die persbabbel geweest, om mijn uitleg te doen over de match. Maar er was te veel gezegd en geschreven, vooral dan onder de gordel, dat ik geen zin had om nog langer mee te doen aan dat circus", zegt Wouter Vrancken.

   

  "Ik vind dat je correct moet zijn. Je moet eens aan Stijn Vreven vragen welke gestes hij tijdens de wedstrijd deed in de richting van mijn spelers. Dat zijn allemaal dingen..."

   

  "Ik wist sowieso wat Stijn na de match allemaal zou gaan vertellen. Hij heeft zijn ploeg al bij elke wedstrijd opgehemeld, zelfs bij het minste resultaat. Ik had geen goesting om daar naar te luisteren, zeker dus niet na al wat op voorhand al gezegd was door bestuurslui en spelers."

   

  "Voor de wedstrijd hebben wij bijvoorbeeld niet over de scheidsrechter gesproken, uit respect voor de neutraliteit. Zij wel. Wat zie je dan? Bij de eerste fout die wij maken, krijgen we een gele kaart. Die gele kaarten vielen bij ons wel zeer gemakkelijk. Het circus vooraf had dus ook op dat vlak effect gehad."

   

  Er zit een flinke haar in de boter tussen Vreven en Vrancken. Dateert die spanning al van vroeger?

   

  Vrancken: "Neen, integendeel. Stijn en ik kwamen altijd goed overeen. Het gaat me ook niet over Stijn als trainer. Ik heb respect voor hem. Het gaat gewoon over de sfeer die in het algemeen opgebouwd werd."

  "We hebben niet getraind op penalty's"

  "Het gaat ook over de algemene sfeer", gaat Vrancken voort. "Op tv kreeg ik meteen na de match de vraag: "Jullie spelen 3 keer na elkaar gelijk. Kan KV niet meer winnen? Dan denk ik: "What the fuck is dit?"."

   

  "We hebben 21 matchen niet verloren. We speelden twee keer gelijk in de competitie, waarvan één slechte wedstrijd tegen Roeselare. En dan vorige week thuis 0-0 in de beker tegen Union..."

   

  "Ik wil vanavond op Union best ook nog eens gelijkspelen. 1-1, 2-2 of 3-3 zou perfect zijn, voor mij geen probleem. Is het glas dan halfleeg of halfvol? Het is te zien welke kleuren je draagt."

   

  "Dat het wat minder draait? Je kunt niet altijd top spelen. Soms presteer je al eens minder. Dan is het zaak om reusltaten te blijven boeken. Op Union moeten we gewoon met het mes tussen de tanden voor de kwalificatie gaan. Het wordt een moeilijke match, maar goed..."

   

  KV Mechelen en Union zullen elkaar dit seizoen 6 keer ontmoeten. Vrancken: "Als het voor ons een voordeel is, dan voor Union ook. En als het voor ons een nadeel is, dan voor hen ook. Maar het is gevoelsmatig gewoon niet aangenaam om elkaar zoveel te bekampen."

   

  Tot slot: heeft KV getraind op penalty's? "Neen", zegt Vrancken. "We zijn van plan om te scoren, dan kunnen er nooit penalty's aan te pas komen."