• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel kon nog niet oogsten in Afrika: "Afspraak in de Tour de France"

  André Greipel.

  Greipel fietst deze week in de Ronde van Gabon.

  Geen krachtmetingen met de grote kanonnen in de Tour Down Under of de Ronde van San Juan, wel een opwarmertje in de Ronde van Gabon: André Greipel (36) koerst dezer dagen voor zijn nieuwe werkgever Arkéa Samsic in Afrika. Verzorger Raoul Saren ziet de Duitse sprintbom binnenkort weer zegevieren.

  "André is een geboren winnaar"

  Even snel scoren en het zelfvertrouwen opkrikken in La Tropicale Amissa Bongo zit er voorlopig niet in voor André Greipel. De Duitser, die in de herfst van zijn carrière nog andere oorden opzocht, moet het voorlopig met ereplaatsen stellen.

   

  "Er zijn nog vier etappes. De kans is toch groot dat hij hier nog een zege pakt", zegt Raoul Saren, de trouwe verzorger van Greipel, vanuit Afrika aan Sporza. 

   

  "André is een geboren winnaar. Geen enkele sprinter verliest graag. Hij is nu al een paar keer geklopt en moet terugvechten."

  André Greipel.

  André Greipel en zijn vaste verzorger Raoul Saren.

  "Koersen in Afrika? Begrijp de UCI soms niet"

  Greipel en zijn verzorger zijn voor het eerst in Afrika aan het werk. Een mooie ervaring, zo zegt Saren, die toch ook een kritische kanttekening plaatst.

   

  "Als ik eerlijk mag zijn, dan begrijp ik de UCI niet dat ze hier soms nog koersen organiseren. Je zet toch een stap van 20 jaar terug."

   

  "We moeten twee keer een vlucht nemen in deze ronde en er zijn lange bustransfers. Het eten is ook niet echt optimaal."

  "Nog zeer gemotiveerd om in Parijs te winnen"

  Raoul Saren is sinds jaar en dag de vaste verzorger van André Greipel. Hij maakte mee de overstap met de Duitse sprinter van Lotto-Soudal naar Arkéa Samsic.

   

  "We zijn heel goed bij deze ploeg ontvangen. Ik had niet verwacht dat we nog nieuwe lucht zouden opsnuiven, maar we zijn het avontuur aangegaan en het bevalt ons hier heel goed. Ze zijn zeer gastvrij. Het is een familie. We zijn samen sinds 2007 en ik blijf André volgen waar hij gaat. Voor mij is dat geen aanpassing." 

   

  "Of zijn vertrek bij Lotto een slag is geweest? Dat is sport. André kent zijn plaats. Hij is een vechter en zal dat blijven doen. Hij is elke dag gemotiveerd om zijn ding te doen. Ik blijf nog altijd in hem geloven."

   

  "Afspraak in de Tour de France", zegt verzorger Saren. "Ik denk dat hij nog altijd zeer gemotiveerd is om op de Champs-Elysées te winnen. Wij gaan voor een wildcard voor de Tour. We mogen deelnemen aan Parijs-Nice en Parijs-Roubaix. Ik denk dat het de goeie richting uitgaat."

  Ik had niet verwacht dat we nog nieuwe lucht zouden opsnuiven, maar we zijn het avontuur aangegaan en het bevalt ons hier heel goed. Ze zijn zeer gastvrij.

  Verzorger Saren over de nieuwe werkgever van Greipel