• home
 • video
 • pas verschenen

  Clijsters: "Ongelooflijk wat er met Serena gebeurd is"

  Williams druipt af met haar hoofd naar beneden.

  Serena Williams zal op deze Australian Open niet haar 24e grandslamtoernooi winnen.

  Kim Clijsters wist niet wat ze zag toen Serena Williams een 5-1-voorsprong nog uit handen gaf in de 3e set. "Het is nu moeilijk om te voorspellen wie de Australian Open zal winnen", zei Clijsters, die ter plekke is als analiste voor de BBC.

  Clijsters: "Williams leek fysiek nochtans scherper dan tijdens US Open"

  Serena Williams verkwanselde in haar kwartfinale tegen Karolina Pliskova 4 matchballen. Van 5-1 ging het in set 3 naar 5-7 voor de Tsjechische. Exit Williams.

   

  "Het is ongelofelijk wat er met Serena is gebeurd", zegt Clijsters. "In mijn ogen was ze, door haar ervaring, de favoriete. Ze leek me fysiek scherper te staan dan tijdens de US Open."

   

  "Maar goed, er zijn vandaag zoveel getalenteerde speelsters op het circuit. Pliskova en Kvitova hebben een opmerkelijke kwaliteit in hun slagen."

   

  "Hetzelfde geldt voor Osaka, die vorig jaar in de US Open haar eerste grandslamtoernooi heeft gewonnen. En Collins maakte indruk op mij door Kerber te verslaan. Het is moeilijk te voorspellen wie zal winnen."

  Williams: "Ik deed niets verkeerds bij matchballen"

  Serena Williams verweet zichzelf niets na de uitschakeling. "Pliskova speelde gewoon haar beste tennis telkens toen ik een matchbal had", reageerde Williams.

   

  "Ik heb niets verkeerds gedaan bij de matchballen. Ik ben agressief blijven spelen en heb alles gedaan wat ik kon. Ik heb mijn matchpunten zeker niet verknoeid."