• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt bergt voetbaldroom al op: "Mijn sportieve leven is voorbij"

  Usain Bolt

  Usain Bolt keert het voetbal definitief de rug toe.

  De gouden voetbalcarrière die Usain Bolt zichzelf voorspeld had, is uiteindelijk niet van de grond gekomen. De sprintlegende beseft dat het tijd is voor iets anders.

  Hij zag zichzelf al schitteren in de grootste stadions in de Premier League, maar het werd uiteindelijk een kort en niet echt onvergetelijk uitstapje bij de Australische club Central Coast Mariners. Dat was de voetbalcarrière van Usain Bolt in een notendop.

   

  Bolt kreeg na zijn Australische avontuur nog wel enkele aanbiedingen, maar die sloeg hij allemaal af. Nu laat hij aan ESPN weten dat hij zijn voetbaldroom opbergt: "Het was een leuke ervaring. Ik vond het echt tof om in een ploeg te spelen, helemaal anders dan in de atletiek. Het was fijn zolang het duurde."

   

  Maar nu zegt de 32-jarige Bolt, de beste sprinter uit de geschiedenis, zijn carrière als topsporter vaarwel. "Mijn sportieve leven is voorbij. Ik doe nu allerlei dingen. Er zit vanalles in de pijplijn. Ik probeer een zakenman te worden."

  Ik probeer nu een zakenman te worden. Er zit vanalles in de pijplijn.

  Er is geen groot voetbaltalent aan Usain Bolt verloren gegaan