• home
 • video
 • pas verschenen

  De Cauwer over nieuwe finish LBL: "Niet in voordeel van Sagans en Van Avermaets"

  Peter Sagan

  Peter Sagan wil dit jaar voor het eerst Luik-Bastenaken-Luik rijden.

  Door de finish van Ans naar Luik te verplaatsen hopen de organisatoren van Luik-Bastenaken-Luik op meer spanning in de finale én een bredere waaier aan kandidaat-winnaars. Wielercommentator José De Cauwer is sceptisch.

  Niet langer Saint-Nicolas, maar La Roche-aux-Faucons wordt nu de laatste scherprechter in Luik-Bastenaken-Luik. Omdat die klim op 15 kilometer van de finish in Luik ligt, zijn er volgens organisator Christian Prud'homme nu plots kansen voor renners als Peter Sagan en Greg Van Avermaet. José De Cauwer ziet dat anders.

   

  "Ik denk niet dat dit een betere finale is voor Sagan (die Luik voor het eerst op zijn programma heeft gezet) of Van Avermaet. Ik heb op La Roche-aux-Faucons al veel van dat soort Vlaamse types zien vechten, maar op het einde breken ze dan toch tegen de lichtgewichten. Het loopt na de top ook nog een stuk verder door. Ze duiken pas helemaal op het einde richting Luik."

   

  "Je moet een ferme klimmer zijn om daar te kunnen overleven. Eventueel zou het nog kunnen als ze naar elkaar kijken op de top. Dan kunnen de Sagans of Van Avermaets nadien nog aansluiten."

   

  De Cauwer vindt het niet slecht dat de finish verlegd wordt. "Want een lelijkere finish kon je je niet indenken. Daar wil je echt niet zijn, daar in Ans."