• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Ook Roger Federer mag zonder spelerspas de kleedkamer niet in

  " "

  Roger Federer wachtte geduldig op zijn entourage.

  Regels zijn regels: een steward die de deur van de kleedkamer moest bewaken op de Australian Open liet een zekere Roger Federer niet passeren. Toen de man de zesvoudige toernooiwinnaar herkende, kon er wel een klein lachje af. Maar de 37-jarige Zwitser mocht toch niet binnen.

  Safety first: ook voor Federer

  Vandaag staat er voor Federer een trainingsdag op het programma. Hij wandelde in de catacomben van Melbourne Park naar de deur van de kleedkamer, toen een gedreven veiligheidsverantwoordelijke zag dat de 20-voudige grandslamwinnaar geen accreditatie droeg.

   

  Het toelatingspasje - met naam, foto, toernooirol en barcode - voor spelers, coaches, officials, journalisten en andere medewerkers moet steeds zichtbaar gedragen worden.

   

  De organisatie verspreidde een video waarop het voorval te zien is: de steward maakte hem er eerst op attent dat hij geen accreditatie droeg, tot hij Federer herkende. Toen begreep de man het amusante van de situatie. Maar Federer mocht toch niet door.

   

  De Zwitser maakte er geen spel van. En wachtte geduldig op zijn entourage, die wat later met zijn accreditatie langskwam. Federer speelt morgen in de 4e ronde tegen de Griek Stefanos Tsitsipas.

   

  Het filmpje is een hit op Twitter. Onder meer Kim Clijsters lacht zich een kriek.

  Ook grappig: Keys handtekent camera met dopje op de stift

  Er gebeuren wel meer grappige dingen op een dag in Melbourne: Madison Keys wipte Elise Mertens en dan is het de gewoonte dat er handtekeningen gezet worden. De Amerikaanse viel de camera aan met haar stift, maar stelde vast dat het dopje er nog op zat...