• home
 • video
 • pas verschenen

  Wanty-Gobert: "We willen dit jaar een rit winnen in de Tour"

  Nieuwkomer Aimé De Gendt beantwoordt enkele vragen.

  Nieuwkomer Aimé De Gendt kreeg enkele vragen voorgeschoteld.

  Op stage in Alicante vond vandaag de ploegvoorstelling plaats van Wanty-Gobert. "We trekken dit jaar met grotere ambities naar de Tour", zegt manager Jean-François Bourlart.

  "Ook berg- en ploegenklassement interesseert ons"

  De renners van Wanty-Gobert (zeg niet langer Groupe Gobert) rijden zich dezer dagen warm onder de Spaanse zon, in Alicante. 

   

  De Belgische formatie kreeg vorige week een Tour-ticket van ASO. En dat voor het 3e jaar op een rij. "En daar zijn we heel blij mee", vertelde manager Jean-François Bourlart tijdens de ploegvoorstelling.

   

  "De Grand Départ is in Brussel en de 3e rit start in Binche, de hoofdzetel van onze hoofdsponsor. Daarom is het extra leuk om erbij te zijn."

   

  "Onze ambities zijn dit jaar wel groter. We willen ons verbeteren en mikken op een ritzege. Ook het berg- en ploegenklassement interesseert ons."

  "1e plaats in Europe Tour kan ons mooi programma garanderen in 2020"

  Ook het klassement van de Europe Tour staat hoog op het verlanglijstje van de ploeg. "De voorbije jaren wonnen we telkens het ploegenklassement en dat willen we dit jaar herhalen."

   

  "Die eerste plaats garandeert ons in 2020 een zeer mooi programma. De eerste twee plaatsen geven vanaf 2020 recht op deelname aan alle wedstrijden in de World Tour, zonder verplichting."