• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet pronkt met nieuwe fiets: "Ik sla Kuurne dit jaar over"

  Greg Van Avermaet was te gast op Velofollies vandaag.

  Greg Van Avermaet was te gast op Velofollies vandaag.

  Greg Van Avermaet lokte vandaag in Kortrijk veel kijklustigen op wielerbeurs Velofollies. De olympische kampioen presenteerde zijn nieuwe fiets en maakte ook bekend dat hij niet te bewonderen zal zijn in Kuurne-Brussel-Kuurne.

  Van Avermaet: "Minder winstkansen in Kuurne"

  Op fietsbeurs Velofollies was Greg Van Avermaet een van de opvallende gasten vandaag. De kopman van CCC begint op 6 februari aan het nieuwe seizoen, in de Ronde van Valencia.

   

  Mijn voorjaar zal bijna een kopie zijn van de andere jaren", zegt Van Avermaet. "Alleen rijd ik dit jaar geen Kuurne-Brussel-Kuurne. Mijn programma is al genoeg beladen en dat is toch een koers waar het heel vaak uitdraait op een sprint. Daarin heb ik minder winstkansen."

   

  Van Avermaet start dit jaar wel in Dwars door Vlaanderen (03/04). "Normaal is dat een koers die ik uit mijn programma laat (hij reed de wedstrijd nog maar vijf keer). Het is een WorldTour-koers en een kans om te scoren in de Vlaamse klassiekers, dus het zou zonde zijn om die weg te laten."

  Fiets met gouden tinten en drietand

  Van Avermaet presenteerde op Velofollies ook zijn nieuwe fiets, met gouden tinten en enkele symbolen ook op het fietskader.

   

  De drietand op de fiets verwijst naar zijn eindzege in Tirreno-Adriatico waar je een drietand wint. De kassei verwijst naar zijn zege in Parijs-Roubaix. En de afbeelding van Christus de Verlosser (het standbeeld in Rio) staat symbool voor zijn olympische titel.      

   

  Er werd ook een gouden helm gemaakt voor Van Avermaet. "We wachten nog af of ik die zal gebruiken. Het is misschien een beetje overdreven. Misschien is dat meer iets voor een speciale koers, zoals de Ronde van Vlaanderen."

  De nieuwe machine van Greg Van Avermaet