Dembélé ruilt Tottenham voor Chinese Guangzhou R&F: "Familieclub is belangrijk"

  Het wordt toch niet Beijing Guoan, maar Guangzhou R&F.

  Mousa Dembélé verlaat na 6,5 jaar Tottenham en kiest voor een avontuur in China. De 31-jarige Rode Duivel gaat aan de slag bij Guangzhou R&F.  Hij tekent voor drie seizoenen en zou meer dan 10 miljoen per jaar verdienen.

  De overgang van Dembélé naar China hing al enkele dagen in de lucht, maar toen werd nog Beijing Guoan als bestemming genoemd. Sinds gisteren kwam met Guangzhou R&F een andere Chinese club op de proppen.

   

  Vandaag kwamen de partijen eruit en volgden de foto's voor de officiële persvoorstelling. De financiële contracten en contacten met de federatie moeten wel nog afgehandeld worden, maar die staan de deal niet in de weg.

   

  Guangzhou R&F is het kleine broertje van meervoudig kampioen Guanzhou Evergrande. Het is de eerste keer dat R&F zo'n spraakmakende transfer van een buitenlander doet. Vorig jaar kende de club een lichte terugval in de Chinese Super League met een 10e plaats. Met deze transfer toont R&F ambitie.

  Lichaam vraagt minder veeleisende competitie

  Dembélé kwam in 2012 bij Tottenham terecht vanuit Fulham. Daar ontdekte hij de Premier League na zijn profdebuut in 2003-2004 bij Germinal Beerschot. In 2005 trok de balvaste middenvelder naar Nederland (Willem II en AZ). In 2010 ging het naar Fulham.

   

  Bij Tottenham ontpopte Dembélé zich tot een sterkhouder op het middenveld, maar fysiek kende hij de laatste jaren en maanden meer en meer problemen. De intensiteit van de Premier League woog door op zijn lichaam. Door een voetletsel speelde hij zijn laatste minuten begin november tegen Wolverhampton.

  Dembélé: "Grote uitdaging voor mij"

  In zijn afscheidsinterview bij Tottenham wou Dembélé vooral iedereen bedanken. "Ik heb bijna zeven jaar bij deze club gespeeld, dus ik wil iedereen bedanken voor de positieve vibes. Dit was de beste omgeving om goed te presteren."

   

  "De club heeft me altijd goed behandeld. Ik heb alleen maar goede ervaringen gehad, dus we nemen op een positieve manier afscheid. Ik hou niet van afscheid nemen. Ik wil contact blijven houden met iedereen binnen Tottenham."

   

  Bij zijn voorstelling in China blikte Dembélé vooruit. "Het is een grote uitdaging voor mij. De club heeft veel ambitie, dus ik ga mijn best doen om hier succesvol te zijn. Het is een familieclub en dat is belangrijk voor mij. Ik ben bij Tottenham altijd een teamspeler geweest, die niet wou uitblinken in de statistieken. Ik wil hier ook vooral belangrijk zijn voor de club."

  Vertonghen verraste Dembélé bij zijn afscheidsinterview:

  Tweets en foto's van zijn voorstelling: