• home
 • video
 • pas verschenen

  Pozuelo wimpelt aanlokkelijk buitenlands voorstel af en blijft in Genk

  Alejandro Pozuelo.

  Alejandro Pozuelo (27) speelt al bijna 4 jaar in Genk.

  Alejandro Pozuelo blijft waar hij is in: in Genk. De Spaanse smaakmaker had een financieel verleidelijk voorstel gekregen vanuit het Midden-Oosten, maar blijft zeker tot eind dit seizoen bij de competitieleider.

  "Een club uit het Midden-Oosten (Al-Ahli uit Saudi-Arabië, red) trok al enkele weken aan de mouw van onze spelmaker", meldt Genk.

   

  "Na intensief overleg met de hele club, van bestuur tot trainersstaf en supporters, besliste Pozuelo vanmiddag om in Genk te blijven."

   

  "Pozuelo maakt hiermee niet alleen de keuze van het hart, maar ook de keuze van de ambitie die leeft binnen de hele club."

   

  "KRC Genk zet de eindspurt in. Heel Limburg schaart zich opnieuw  achter onze ploeg. Iedereen is gefocust en heeft  honger. Allemaal samen gaan we vanaf 18 januari de strijd aan, bij elke wedstrijd, uit en thuis. Samen zijn we Genk!"

  Jaarloon van 3 miljoen euro

  Pozuelo speelt sinds augustus 2015 voor RC Genk. Hij heeft in zijn contract een opstapclausule van 8 miljoen euro. Al-Ahli wilde die naar verluidt betalen en Pozuelo een jaarsalaris geven van 3 miljoen. Er lag een contract klaar voor 2,5 jaar.

   

  Pozuelo had daar wel oren naar, want hij kon financieel een geweldige slag slaan. Maar na wat extra bedenktijd hakte hij de knoop dus in het voordeel van Genk door. In Genk heeft Pozuelo nog een contract tot de zomer van 2021.

  "Mijn vrouw zei als eerste dat ik moest blijven"

  "Ik ben hier graag en ik heb veel te danken aan deze club. Ik ben dus blij dat ik kan blijven", reageerde Alejandro Pozuelo op een persmoment.

   

  "Er lag een contract op tafel voor veel geld. Het was geen gemakkelijke beslissing en ik heb enkele slapeloze nachten gehad. Maar ik denk dat ik de juiste beslissing heb genomen."

   

  "Mijn vrouw zei als eerste dat ik moest blijven. Ik voelde ook dat het een belangrijk jaar voor de ploeg kan worden en dat dit het moment was om hier te blijven."

  Filmpje van RC Genk: "Onze kapitein heeft gekozen!"