• home
 • video
 • pas verschenen

  Zorgen voor Tottenham: enkelblessure houdt Kane tot maart aan de kant

  Kane is topschutter van Tottenham dit seizoen met 14 competitiegoals.

  Harry Kane heeft in de topper tegen Manchester United afgelopen zondag een enkelblessure opgelopen. De topschutter van Tottenham zal volgens de eerste berichten tot maart niet meer kunnen voetballen.

  Harry Kane blesseerde zich afgelopen weekend in de competitiematch tegen United in de slotfase, maar speelde de match wel gewoon uit. Onderzoek bracht nu schade aan het enkelligament van zjin linkervoet aan het licht.

   

  Het nieuws is een halve ramp voor de club uit Noord-Londen.  Kane scoorde in alle competities samen al 20 goals voor de Spurs dit seizoen. Sinds de komst van trainer Pochettino scoorde Kane 119 keer voor Tottenham in de Premier League, goed voor 36 procent van alle competitiegoals van Tottenham.

   

  Hij mist zo goed als zeker de heen- en terugmatch tegen Dortmund in de 1/8e finales van de Champions League volgende maand, de terugmatch van de halve finale in de Carabao Cup tegen Chelsea en een hele reeks competitiematchen. Tottenham is momenteel derde in de Premier League op 9 punten van Liverpool.