VIDEO: Curry zorgt met 48 punten (en 11 driepunters) voor zege in Dallas

  " "

  Dallas of Golden State hadden nooit meer dan 6 punten voorsprong.

  Golden State-vedette Stephen Curry heeft zijn Warriors over de streep getrokken in een close game bij Dallas (114-119). En Cleveland maakte een einde aan een verliesreeks van 12 duels. Uitgerekend tegen de Lakers, die nog steeds LeBron James missen, kon het ex-team van James nog eens winnen.

  Met 24 punten in elke helft én de beslissende driepunter haalde Curry de zege voor Golden State binnen in Dallas. Curry maakte 16 punten in het eerste kwart, gooide 11 driepunters binnen (een evenaring van zijn seizoensrecord) en maakte de laatste 7 punten van de Warriors. Die draaiden in de laatste 4 minuten nog een 113-108-achterstand om.

   

  Het was een spannende match in Dallas: geen van de 2 ploegen had onderweg meer dan 6 punten voorsprong. Bij 114-114 was de 11e driepunter van Curry de belangrijkste. Kevin Durant was de secondant van Curry met 28 punten. Dallas kon andermaal rekenen op rookie Luka Doncic, die met 26 punten, 5 assists en 6 rebounds zijn ploeg in de running hield.

  De 3-punters van Curry:

  Cleveland wint voor het eerst in maand, James ziet het met lede ogen aan

  De Lakers blijven ondertussen LeBron James missen. De nieuwkomer en sterkhouder bij LA viel op kerstdag uit met een liesblessure. Sindsdien kon zijn team maar 3 van zijn 10 matchen winnen.

   

  Cleveland, dat 12 keer naeen in het zand beet, profiteerde ook en kon voor het eerst sinds 18 december nog eens zegevieren: 95-101. Osman maakte 20 punten, Hood 18. De Cavaliers zijn het enige team in deze jaargang die nog geen 10 keer konden winnen. Ze zitten aan 9-35.

   

  De 29 punten van Kuzma en 22 van Ingram waren tevergeefs. James zag het met lede ogen aan. Toen de 2 teams elkaar op 21 november partij gaven in Cleveland, maakten de Lakers een grote achterstand nog goed om met 105-109 te winnen. Daar had het toen wel 32 punten en 14 rebounds van James voor nodig.