• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Eerlijke Van Aert: "Ik had gewoon niet de benen om te winnen"

  Wout van Aert.

  Van Aert ziet hoe Aerts met de driekleur aan de haal gaat.

  Geen vier op een rij voor Wout van Aert (24). De wereldkampioen moest de Belgische titel aan een ijzersterke Toon Aerts laten. "Toon was beter", klonk de analyse van de zilveren medaille.

  "Ik had gewoon niet de benen om te winnen", zuchtte Wout van Aert bij Sporza. "Ik ben stikkapot. Ik had de eerste twee ronden wat last met het tempo, maar ik kwam op kop en ik kon wegrijden."

   

  "Ik dacht dat ik er door was, maar ik stapelde de foutjes op. Ik denk dat ik over mijn toeren ben gegaan door proberen weg te rijden en dat is dodelijk op dit parcours. Als je goed bent, dan kun je dat tempo aanhouden. Dat lukte vandaag niet. Er zijn geen excuses. Toon was beter."

   

  De druk op Van Aert wordt - met het WK in het achterhoofd - alleen maar groter. "Die druk is er elke koers. Ik moet altijd bewijzen dat ik het waard ben om te winnen."

   

  "Ik zal eerst de teleurstelling van vandaag verwerken. Ik was naar hier gekomen om te proberen te winnen. Die vierde titel is niet gelukt, want Toon is de verdiende winnaar. Maar morgen gaat de zon weer op en dan kijken we naar wat komt."

   

  "Dat ik de Wereldbeker nog kan afsnoepen van Aerts? Daar denk ik pas aan als ik vanavond een grote friet en een cervela speciaal naar binnen heb gespeeld. Nu moet ik eerst met een beetje tegenzin op het podium gaan staan."