• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Damme: "Positieve stage, maar ben blij dat ik naar huis mag"

  Jelle Van Damme.

  Antwerp probeert dit seizoen zijn ticket voor Play-off I niet uit handen te geven, zoals vorig seizoen wel gebeurde. "Je voelt dat er nervositeit kan insluipen, maar het is aan ons om daar mee om te gaan", legt Jelle Van Damme uit.

  "Ik ben blij dat ik naar huis kan"

  "Ik ben hier niet zo graag", vertelde Jelle Van Damme (35) vorig jaar aan onze ploeg op stage in Spanje. "Of dat gevoel veranderd is? Neen", klinkt het een jaar later. "Stages zijn altijd intensief, zeker bij onze trainer. Maar dat is een deel van onze job. Al is 10 dagen wel genoeg. Ik ben blij dat ik naar huis kan."

   

  Van Damme zag "een positieve stage", al hekelde coach Laszlo Bölöni het gedrag van zijn "vedetten" na de 0-3-nederlaag in de oefenpot tegen Augsburg. "Kritiek mag en is goed. Ik denk dat we er goed mee overweg kunnen. We zijn zelfkritisch genoeg."

   

  "Maar je hoeft ook niet te stressen. We hebben 10 dagen goed gewerkt. Dat de vedetten het lieten afweten? Ik voel mezelf geen vedette. Mijn naam is genoemd, maar dat mag. Ik ben oud en volwassen genoeg om daar mee om te gaan. De coach heeft zijn mening en ik heb mijn mening."

  VIDEO: op stage met Antwerp

  "Contract? De bal ligt in hun kamp"

  "Het komt er op neer om rustig te blijven en niet te panikeren", zegt Jelle Van Damme, die met Antwerp vorig seizoen rond deze tijd ook een PO I-ticket in handen had.

   

  "Het is een beetje hetzelfde verhaal als vorig jaar. Ik snap wel dat er nervositeit kan insluipen, maar het is aan ons om daar mee om te gaan. We moeten ons zo snel mogelijk verzekeren van PO I. Normaal hebben we meer ervaring en kwaliteit dan vorig seizoen."

   

  "We zijn gemotiveerd en we hebben goesting", besluit Van Damme, van wie het contract na dit seizoen afloopt. "Ik ben relaxed. Ik voel me goed bij deze club. Dat weten ze. De bal ligt een beetje in hun kamp. Er is nog niet gesproken, maar ik wil blijven."