• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Opa's" Rebellin (47) en Horner (47) weten van geen ophouden

  Rebellin staat links op de foto, Horner staat rechts op de foto.

  Rebellin en Horner zijn allebei 47.

  Ook dit seizoen zijn veteranen Davide Rebellin en Chris Horner nog te bewonderen in het wielerpeloton. "Ik blijf koersen totdat mijn hart en benen zeggen dat het genoeg is geweest", zegt Rebellin.

  Rebellin: "Als ik stop, wil ik dat doen in een grote koers"

  2019 wordt het 27e (!) profseizoen van Davide Rebellin, die in 1992 zijn profdebuut maakte bij GB-MG, aan de zijde van Carlo Bomans, Andrej Tchmil en Mario Cipollini.

   

  Op Rebellins erelijst prijken zeges in onder meer Luik-Bastenaken-Luik (2004), de Amstel Gold Race (2004) en de Waalse Pijl (2004, 2007 en 2009). Na een positieve test op de Spelen in Peking 2008 zat hij ook een dopingschorsing uit.

   

  Dit seizoen zal de 47-jarige Rebellin het shirt van het Algerijnse team Sovac dragen. "Ik ben nog altijd enthousiast en ik voel me goed", vertelt Rebellin aan La Gazzetta dello Sport.

   

  "Ik wil geen records neerzetten. Ik zal gewoon blijven rijden tot mijn hart en mijn benen me zeggen dat het genoeg is geweest. Als ik stop, zou ik dat graag doen in een grote wedstrijd."

  Horner: "Hopelijk laat mijn gezondheid het toe"

  Ook Chris Horner (47) gaat nog niet met wielerpensioen. De Vuelta-winnaar van 2013 doet er nog een jaar bij Team Illuminate bij, een Amerikaanse continentale ploeg.

   

  "Als mijn gezondheid het toelaat, zal ik dit jaar enkele koersen rijden", is Horner voorzichtig. "Ik sukkel al sinds 2014 met ademhalingsproblemen en waarschijnlijk moet ik binnenkort onder het mes."