• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Knegt heeft weer pech: loopt zware brandwonden op door houtkachel

  Sjinkie Knegt

  Sjinkie Knegt veroverde al 16 titels op EK's en WK's. Op de Spelen behaalde hij zilver en brons.

  De Nederlandse shorttracker Sjinkie Knegt heeft ernstige brandwonden opgelopen toen hij een houtkachel in zijn huis wou aansteken. Een maand geleden liep hij ook al een blessure op aan zijn been, toen hij gekneld raakte tussen zijn vorkheftruck en een deur. 

  Sjinkie Knegt is al een paar jaar een van de toonaangevende figuren in het shorttrack, maar de laatste tijd sukkelt hij van de ene catastrofe in de andere. Eerst moest hij het EK in Dordrecht, dat morgen begint, aan zich laten voorbijgaan toen hij gekneld raakte tussen de deur van zijn schuur en een vorkheftruck.

   

  Nu sloeg het noodlot opnieuw toe in de huiselijke sfeer. Toen Knegt zijn houtkachel wou aansteken, vatten zijn kleren vuur. Een helikopter en ambulance brachten hem snel over naar het ziekenhuis van Groningen.

   

  Vooral het linkerbeen van Knegt is ernstig verwond. Er is sprake van derdegraads brandwonden. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe lang Knegt moet revalideren.