• home
 • video
 • pas verschenen

  Kaminski en Sørloth debuteren bij AA Gent: "Zo snel mogelijk winnen"

  Kaminski heeft zijn eerste wedstrijd als doelman van AA Gent al achter de rug.

  Doelman Thomas Kaminski en aanvaller Alexander Sørloth zijn voorlopig de enige nieuwkomers bij AA Gent. Die laatste speelde zich gisteren meteen in de kijker met twee doelpunten in een oefenwedstrijd. "Ik ben hier om goals te maken", zei de Noor na afloop.

  "Goed blijven communiceren met AA Gent"

  De overgang van Thomas Kaminski (26) van KV Kortrijk naar AA Gent had heel wat voeten in de aarde. De doelman leek in eerste instantie niet door de medische keuring te raken, maar uiteindelijk werd de transfer toch afgerond. "We wisten wat er aan de hand was", zegt Kaminski bij Sporza.

   

  "De twee partijen zijn heel goed blijven communiceren met elkaar en we wisten dat er extra testen nodig waren. Dat zijn dingen die gebeuren in het voetbal. Ik ben blij dat de transfer is afgerond en dat ik bij AA Gent ben. Ik ben naar hier gekomen om eerste doelman te zijn en te winnen met de club."

   

  "Normaal gezien moet mijn beste periode als doelman er nu aankomen. Dat wil ik laten zien op het veld. Mijn eerste twee wedstrijden zijn meteen tegen mijn ex-clubs (Anderlecht en KV Kortrijk, red). Dat is leuk. Ons programma is zwaar, maar de doelen zijn gezet en we gaan ervoor."

  Ik ben blij dat de transfer is afgerond en dat ik bij AA Gent ben. Ik ben naar hier gekomen om eerste doelman te zijn.

  Thomas Kaminski

  "Niet meer de keeper van een paar jaar geleden"

  Kaminski is de duurste doelman op de Belgische velden met een prijskaartje van 2,5 miljoen euro. "Dat doet me niets. De markt is ook wat veranderd de laatste jaren. Of de prijzen correct zijn, daar ga ik mij niet over uitspreken. Ik voel het vertrouwen van de club en dat doet me goed."


  "Ik heb hier gespeeld in de jeugd, maar deze club is niet meer te vergelijken met de club van 11 jaar geleden. Gent heeft enorme stappen gezet en ik voel dat ze nog altijd stappen aan het zetten zijn. Dat is alleen maar in mijn voordeel."

   

  Voor Kaminksi is AA Gent de tweede topclub in België. Hij speelde drie seizoenen voor Anderlecht, maar zat daar vooral op de bank. "Ik ben niet meer de keeper van een paar jaar geleden. Dat zal ik ook laten zien."

  Ik heb hier gespeeld in de jeugd, maar deze club is niet meer te vergelijken met de club van 11 jaar geleden. 

  Thomas Kaminski

  De babbel met Kaminski:

  Sørloth: "Club Brugge was ook geïnteresseerd, hoorde ik"

  Ook de Noor Alexander Sørloth (23) is nieuw bij AA Gent. De aanvaller, gehuurd van Crystal Palace, speelde zich in zijn eerste wedstrijd meteen in de kijker met twee doelpunten. "Er is geen betere manier dan een oefenwedstrijd om je ploegmaats te leren kennen", zei hij na de oefengalop tegen Holstein Kiel.

   

  "Onder Jess Thorup speelde ik al bij Midtjylland. Ik ken hem heel goed en door hem ben ik bij AA Gent. Bij Crystal Palace wilde het niet goed lukken. Ik kwam niet van de bank, hopelijk lukt dat bij Gent wel. Ik voel me goed en ben klaar om te spelen en doelpunten te maken. We staan nu 7e, maar we willen zo snel mogelijk naar de top."

   

  Sørloth had blijkbaar nog opties in België. "Club Brugge was ook geïnteresseerd, hoorde ik. Maar toen Thorup kwam aankloppen, heb ik niet getwijfeld. Ik hoop dat we zo snel mogelijk kunnen winnen en kunnen stijgen in het klassement."

  Onder Jess Thorup speelde ik al bij Midtjylland. Ik ken hem heel goed en door hem ben ik bij Gent. Bij Crystal Palace wilde het niet goed lukken. Ik kwam niet van de bank, hopelijk lukt dat bij Gent wel.

  Alexander Sørloth

  De babbel met Sørloth:

  De doelpunten van Sørloth tegen Holstein Kiel:

  Sørloth in actie: