• home
 • video
 • pas verschenen

  City opent onderhandelingen met Kompany over nieuw contract

  Pep Guardiola en Vincent Kompany.

  Aan het einde van het seizoen loopt de verbintenis tussen Vincent Kompany en Manchester City ten einde. Manager Pep Guardiola heeft gezegd dat hij de Belgische verdediger graag in zijn kern wil houden.

  Aangezien Kompany na dit seizoen een vrije speler is, staat het hem vrij met andere clubs te spreken over zijn toekomst.

   

  Maar zo ver wil Pep Guardiola het niet laten komen. City is namelijk aan het onderzoeken hoe het de 32-jarige Belgische verdediger in de gelederen kan houden.

   

  Nochtans staat Kompany niet meer op 1 (of 2) in de pikorde van centrale verdedigers. Die eer is weggelegd voor John Stones en de Fransman Aymeric Laporte.

   

  Maar de verdiensten van Kompany staan buiten kijf. Sinds 2008 loopt hij rond bij City en in dat decennium heeft hij zich opgeworpen tot leider van de groep.

   

  Guardiola: "We praten over een nieuw contract voor Vincent. Ik wil dat hij blijft. Hij is onze kapitein en hij is een van de beste centrale verdedigers die ik ooit gezien heb."

   

  "In de laatste twee wedstrijden hebben we met zijn allen nog kunnen vaststellen wat voor een kwaliteit, duelkracht, charisma en persoonlijkheid Vincent aan ons spel toevoegt. Zijn enige probleem is zijn blessuregevoeligheid."

  Guardiola: "We praten"