• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gilbert (36) denkt niet aan uitbollen: "Ik voel de jaren nog niet"

  Philippe Gilbert

  Philippe Gilbert: "Vorig jaar was ik goed, maar niet ongelooflijk goed."

  Philippe Gilbert is in het sterrenteam van Deceuninck-Quick Step nog altijd de renner met de meest indrukwekkende erelijst. En als het van hem afhangt, komen daar nog enkele vette vissen bij.

  Philippe Gilbert is met zijn 36 jaar de nestor bij Deceuninck-Quick Step. "Maar ik voel de jaren niet. Ik ben nog altijd even gemotiveerd, even passioneel als vroeger Dat zal niet veranderen."

   

  Gilbert streeft er nog altijd naar om zijn carrière af te sluiten met de 5 monumenten op zak. Enkel Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo ontbreken nog op zijn palmares. "Ik blijf een fan van de eendagskoersen, ik zal er ook in 2019 veel rijden. Vorig jaar was ik goed, maar ook niet ongelooflijk goed."

   

  "De koers is ook veranderd nu we met een mannetje minder aan de start staan. Het is moeilijker om te controleren, het is nu vanaf de start al nerveus. Maar omdat iedereen sneller moe is, kun je ook makkelijker het verschil maken in de finale. Daarom wordt er ook vaker van ver aangevallen."

  Ik blijf een fan van de eendagskoersen, ik zal er ook in 2019 veel rijden. Vorig jaar was ik goed, maar ook niet ongelooflijk goed.

  "WK is nog ver, maar zit toch al in mijn hoofd"

  Na het voorjaar heeft Philippe Gilbert de Tour en het WK aangestipt. "De Tour die start in Brussel, dat is toch iets speciaals. Daar wil ik bij zijn. Ook uit eerbetoon voor mijn goeie vriend Eddy Merckx."

   

  "Het WK in Yorkshire wordt iets pittigs. Het is nog heel ver, maar het WK zit toch al ergens in mijn hoofd."

   

  "Ik hoop dat ik in 2019 vooral gespaard blijf van een nieuw ongeluk (hij crashte zwaar in de Tour). Daarna is het aan mezelf om koersen te winnen."

  De babbel met Gilbert: