• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dragons jagen olympische droom na tegen VS en Nederland, Tigers tegen Italië

  De loting van de Red Dragons: VS, Nederland en Zuid-Korea.

  De Red Dragons en Yellow Tigers kennen hun tegenstanders voor de kwalificatiecampagne voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Allebei wacht een derby tegen Nederland.

  Brecht Van Kerckhove weet meteen wat hem te wachten staat als kersvers bondscoach van de nationale volleybalploeg. De Red Dragons, nummer 12 van de wereld, strijden om een olympisch ticket tegen de VS (FIVB 2), Nederland (FIVB 15) en Zuid-Korea (FIVB 24).  Ze zullen vooral hun mouwen moeten opstropen tegen de VS, die brons pakten in 2016 in Rio.

   

  Ook de Belgische vrouwen kennen hun tegenstanders in de olympische kwalificatiecampagne. De Yellow Tigers, nummer 19 van de wereld, hebben een pittige loting met Nederland (FIVB 7), Italië (FIVB 8) en Kenia (FIVB 20). Italië hield de Tigers nog weg van Rio.

   

  De locatie van de wedstrijden ligt nog niet vast. De vrouwen komen in actie van 2 tot 4 augustus, de mannen spelen een weekend later. De groepswinnaars plaatsen zich, samen met gastland Japan, rechtstreeks voor de Spelen. In januari 2020 volgt een tweede toernooi om de laatste plaatsen in te vullen.