Klopp: "Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat Kompany geen rood kreeg?"

  Vincent Kompany kreeg een geel karton onder de neus voor een stevige tackle op Mo Salah.

  Liverpool-coach Jürgen Klopp vindt dat zijn elftal veel pech had bij zijn eerste nederlaag van het seizoen tegen Manchester City.  Zo ontsnapte aanvoerder Vincent Kompany volgens de Duitser aan rood, maar daar is de Rode Duivel het niet mee eens: "Het was een geweldige tackle, toch?"

  Na een reeks van 9 overwinningen op rij en maar liefst 21 Premier League-wedstrijden zonder nederlaag heeft Liverpool zijn eerste verlies geslikt. Op het veld van titelverdediger Manchester City gingen The Reds met 2-1 de boot in.

   

  Coach Jürgen Klopp is dus zijn ongeslagen status kwijt en ziet titelconcurrent City naderen tot op 4 punten. "Het was niet onze beste wedstrijd en ook niet de beste wedstrijd van Manchester City", analyseerde de Duitser bij Sky Sports. "We hebben het elkaar moeilijk gemaakt en uiteindelijk hebben wij verloren."

   

  Toch zat één fase Klopp dwars: Vincent Kompany kreeg na een halfuur slechts geel voor een tackle met twee benen op spits Mo Salah. "Ik hou van Kompany, echt waar, maar hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat hij voor zo'n fout niet wordt uitgesloten? Hij is de laatste man en maakt de fout. Als hij Mo vol raakt, is die out voor de rest van het seizoen."

   

  Maar de Duitser keek ook naar de eigen rangen. "Het was een intense wedstrijd en we hadden pech bij de afwerking, meer dan City in elk geval. Sané scoort wel, Mané treft de paal. We hadden grote kansen, maar op die momenten moet je scoren."

  Kompany: "Het was geen gemene fout"

  Vincent Kompany was het wel eens met de beslissing van scheidsrechter Anthony Taylor. "Het was een geweldige tackle, toch? Ik had de bal. En ook een beetje de man, maar het was geen gemene fout. Ik wou hem zeker niet blesseren. Het was dat of hem alleen op doel laten gaan."

   

  "Het resultaat kan me zelfs niet zoveel schelen, ik ben vooral in de wolken met de prestatie van de ploeg", besloot Kompany. "We speelden tegen een heel fysieke en agressieve ploeg en konden onze voet er zeker naast zetten. De drang om te winnen was groot."

  Guardiola: "Wat een zware competitie"

  City-manager Pep Guardiola had niets dan lof voor zijn spelers. "Ik ben ongelofelijk trots", vertelde hij aan de BBC. "We verloren onlangs twee duels op rij, maar mogen niet vergeten wat we in de 16 maanden daarvoor hebben laten zien."

   

  "We toonden vanavond geen angst, ondanks de hoge druk. Dit was een finale, want bij een nederlaag was de titelrace gelopen. Ik kan me niet zo'n zware competitie voor de geest halen. Er zijn zoveel kanshebbers op de titel. Maar deze overwinning geeft ons veel vertrouwen."