Kim Meylemans glijdt naar de 12e plaats in Altenberg

    Kim Meylemans is vrijdag 12e geworden in de 3e manche van de wereldbeker skeloton. De overwinning in Altenberg was voor de Russin Jelena Nikitina.

    De 22-jarige Meylemans klokte na twee runs af in 2'00"37. Ze werd 14e in de eerste run (1'00"44) en 9e in de tweede (59"93). In de eindstand telde Meylemans 2"95 achterstand op de Russin Jelena Nikitina. Die won in 1'57"42 voor de Duitse Jacqueline Lölling en haar landgenote Joelja Kanakina.

     

    Voor Meylemans, die begin vorig jaar als 14e eindigde op de Winterspelen in Pyeongchang, was het de tweede wereldbekermanche van het seizoen. Op 14 december werd ze in het Duitse Winterberg 13e. Volgende week vrijdag gaat de wereldbeker voort met een wedstrijd in het Duitse Königssee.