3 jaar stadionverbod voor Chelsea-fan die homofobe kreten slaakte tijdens match

  Enkele fans voor de wedstrijd Brighton - Chelsea.

  Een supporter van Chelsea mag 3 jaar lang geen voetbalwedstrijden meer bijwonen. De 20-jarige man had zich schuldig gemaakt aan homofoob gedrag tijdens het competitieduel tussen Brighton en Chelsea vorige maand.

  Een rechter in Brighton oordeelde dat de 20-jarige Chelsea-supporter schuldig was aan beledigend, discriminerend en bedreigend verbaal gedrag tijdens de match Brighton - Chelsea (1-2) op 16 december.

   

  Naast een stadionverbod van drie jaar kreeg de voetbalfan ook nog een boete van ongeveer 1.000 euro. 

   

  "We zijn erg tevreden over de uitkomst van dit onsmakelijke incident", reageert Brighton. "Het toont aan dat zowel de politie als de club dergelijk wangedrag tijdens het bijwonen van onze wedstrijden niet tolereert."