Controverse over Supercoppa in Saudi-Arabië: "Het is degoutant"

  Ronaldo en Juventus kunnen in Saudi-Arabië een prijs pakken.

  Juventus en AC Milan bekampen elkaar op 16 januari in Saudi-Arabië voor de Italiaanse Supercup. De locatie van het duel lag al onder vuur, maar de heisa is nog wat meer toegenomen nadat de details over de ticketverkoop werden vrijgegeven. 

  Vorig jaar sloot de Serie A een deal met Saudi-Arabië om de Supercoppa de komende jaren in Saudi-Arabië te laten spelen. Op 16 januari trekken Juventus en AC Milan naar Jeddah, maar de gaststad wordt niet echt gesmaakt in Italië.

   

  Na de moord op journalist Jamal Khashoggi werden al vragen gesteld bij de organisatie van de Supercoppa in Saudi-Arabië en deze week werd nog wat extra olie op het vuur gegooid toen de voorwaarden voor de ticketverkoop werden geopenbaard.

   

  Sommige delen van het stadion zijn enkel beschikbaar voor mannen, vrouwen zijn dan weer verplicht om tickets te kopen voor de "familietribune". Zij mogen dus niet zonder mannelijke compagnon de Supercup in het stadion bijwonen.

   

  "De Supercoppa spelen in een land waar vrouwen zonder mannelijk gezelschap niet naar het stadion mogen, is triest. Het is degoutant. Ik zal zelf niet kijken", reageerde Matteo Salvini, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en zelf een gepassioneerde Milan-fan.


  De Serie A verdedigde zijn keuze. "Vorig jaar mochten vrouwen zelfs geen sportevenementen bijwonen. We hopen dat vrouwen in de komende edities in alle tribunes mogen plaatsnemen."