Van Aert: "Hopelijk kan ik op het WK voor extra spanning zorgen"

  Vorige week won Wout van Aert de cross in Bredene.

  2018 was een jaar met ups en downs voor Wout van Aert. "2019 mag iets vlakker zijn", laat de topcrosser weten aan het begin van het nieuwe jaar. "Vanaf nu leef ik vol toe naar het WK en het voorjaar."

  "Heb dood van Michael nog geen plaats kunnen geven"

  Wout van Aert kan terugblikken op een uitstekende start in 2018. Na een 3e wereldtitel in het veldrijden volgde een meer dan geslaagd voorjaar op de weg. In de zomer trouwde hij met zijn Sarah en op het EK sprintte hij naar brons.

   

  "Het najaar was dan weer pakken minder door de contractbreuk met de ploeg", schrijft Van Aert in zijn wekelijkse column op wielerflits.nl. "In de eerste seizoenshelft van het veldrijden vlotte het nooit zoals ik het wilde."

   

  "Daar kan ik natuurlijk niet blij mee zijn, maar als je bij een terugblik het hele jaar nog eens ziet passeren, dan verdwijnen al die uitersten in het niets bij het overlijden van Michael Goolaerts. Het doet me beseffen hoe relatief sport is. Dat heb ik dit jaar meer dan ooit beseft. Noem het gerust een levensles."

   

  "We verloren niet alleen een ploegmaat, maar ook een goede vriend. Een drama in de letterlijke zin van het woord. Ondertussen zijn we meer dan acht maanden verder, maar ik heb de dood van Michael nog steeds geen plaats kunnen geven. Ik sta er ook nog heel vaak bij stil."

  Van Aerts ploegmakker Michael Goolaerts kwam om het leven in Parijs-Roubaix.

  "Het WK veldrijden en het voorjaar op de weg"

  "Wat mij betreft mag 2019 iets "vlakker" zijn", gaat Wout van Aert voort. "2018 was er toch een met te extreme uitersten."

   

  "Anderzijds mag je ook niet té veel de sport relativeren. Persoonlijk leef ik vanaf nu vol toe naar het WK en het daaropvolgende voorjaar. Het worden nog interessante weken, met het Belgisch kampioenschap en het WK in Bogense als eerste hoogtepunten. Hopelijk kan ik daar in Denemarken voor wat extra spanning zorgen." Afspraak op zondag 3 februari.

  Doet Wout van Aert er volgende maand een wereldtitel bij?