• home
 • video
 • pas verschenen

  Kremlin stelt RUSADA gerust: "We werken samen met WADA"

  Rusland werkt samen met het Wereldantidopingagentschap.

  0 / 0

  Rusland heeft gereageerd op de smeekbede van het Russische Antidopingagentschap RUSADA om de stalen en gegevens van Russische sporters over te maken aan het Wereldantidopingagentschap WADA.

  Het was een opvallend beeld: RUSADA-directeur Joeri Ganoes smeekte president Poetin in een videoboodschap om snel samen te werken met WADA. "We staan op de afgrond", zei Ganoes. "Het onderzoek belemmeren maakt ons alleen nog verdachter."

   

  8 dagen geleden was er namelijk een delegatie van het WADA op bezoek in Moskou. Maar de dopingcontroleurs kregen van Rusland niet de gewenste informatie, omdat dat in strijd zou zijn met de Russische wetgeving.

   

  Nadat de Russische minister van Sport woensdag gezegd had dat Rusland bereid is om de stalen en gegevens van Russische sporters over te maken aan het WADA, kwam toch nog die opvallende smeekbede van RUSADA-directeur Ganoes.

   

  De woordvoerder van het Kremlin reageerde nu: "Ganoes is niet op de hoogte van de details, veel van zijn zorgen zijn ongegrond. We hebben al contact met het WADA en we zullen het Wereldantidopingagentschap de nodige gegevens bezorgen."