• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax-directeur: "Vertonghen en Alderweireld al gecontacteerd over terugkeer"

  Marc Overmars, technisch directeur bij Ajax, heeft enkele ambitieuze uitspraken gedaan over een mogelijke terugkeer van twee Rode Duivels naar de Nederlandse club. Hij wil graag Jan Vertonghen en Toby Alderweireld weer in Amsterdam zien.

  Jan Vertonghen speelde in het begin van zijn carrière bij Ajax tot hij in 2012 de overstap maakte naar Tottenham. Ook Toby Alderweireld kende er zijn grote doorbraak. Hij bleef er tot 2013. Beiden genoten ze ook een deel van hun jeugdopleiding in Amsterdam. Marc Overmars ziet een terugkeer van het Belgische duo helemaal zitten.

   

  In een gesprek met Ajax TV vertelt Overmars over de terugkeer van Daley Blind. "Hij was 28. Normaal duurt het nog wat langer voor zo'n spelers terugkeren. Nu zit hij nog in de kracht van zijn leven. We bieden hem ook een prima contract aan. Ik hoop dat we weer zo'n spelers kunnen toevoegen."

   

  Wie dan? "Mensen lezen ook altijd: "Alderweireld wil terug, Vertonghen wil terug", dan heb ik graag dat ze dat doen wanneer ze nog fit zijn en hongerig naar succes."

   

  Zijn dat dan spelers die Overmars polst? Is er contact? "Ja, dat gebeurt zeker", verklapt hij. "Maar er is nog niets toegezegd."

  Nu spelen de verdedigers samen bij Tottenham