• home
 • video
 • pas verschenen

  AC Milan behoudt vertrouwen in Gattuso: "Nooit met andere coaches gepraat"

  Gattuso staat onder druk bij Milan nadat zijn ploeg vier competitiewedstrijden niet wist te scoren.

  Gattuso staat onder druk bij Milan nadat zijn ploeg in vier competitiewedstrijden niet wist te scoren.

  Leonardo Araujo, de sportief directeur van AC Milan, heeft zijn vertrouwen uitgesproken in huidig AC Milan-coach Gennaro Gattuso. De positie van die laatste kwam onder druk te staan nadat Milan vier opeenvolgende competitiewedstrijden niet tot scoren was gekomen.

  In zijn laatste vier competitiewedstrijden haalde AC Milan slechts 3 op 12, en bovendien vonden de spelers van coach Gattuso in die matchen geen enkele keer de weg naar het doel. Milan is hierdoor naar een zesde plek gezakt in het klassement. Coach Gattuso krijgt het hard te verduren in de Italiaanse pers.

   

  "Maar Gattuso is en blijft onze coach, er is nooit een ander plan geweest", probeerde Leonardo Araujo, sportief directeur bij Milan, op een persconferentie de druk af te houden. "Er is geen enkele andere coach gecontacteerd. Bovendien zitten we nog steeds op koers om ons doel, de vierde plek, te verwezenlijken."

   

  Gattuso zelf gaf op diezelfde persconferentie aan nog steeds vertrouwen te voelen van zijn club. "Ik spreek elke dag met Paolo Maldini (directeur voetbalontwikkeling bij Milan, red.) en Leonardo, en geen van beiden heeft al van een ultimatum gesproken."

   

  "Natuurlijk moeten de resultaten er komen, anders zal de coach daarvoor moeten boeten. Toch moeten mijn spelers zich vooral focussen op wat er het veld moet gebeuren, en niet op mijn toekomst."

  Gattuso houdt de moed er in bij Milan: