• home
 • video
 • pas verschenen

  Tottenham licht optie in contract Alderweireld, die voor 27,8 miljoen euro weg kan

  Toby Alderweireld kan deze zomer weg bij Tottenham voor 27,8 miljoen euro.

  Toby Alderweireld kan deze zomer weg bij Tottenham voor 27,8 miljoen euro.

  Tottenham zal de optie van een seizoen in het aflopende contract van Toby Alderweireld lichten. Hierdoor wordt een clausule geactiveerd waardoor de Rode Duivel volgende zomer voor 27,8 miljoen euro weg kan bij de Londense topclub.

  Tottenham-manager Mauricio Pochettino heeft vandaag bevestigd dat de Londense topclub de optie van een extra seizoen in het contract van Toby Alderweireld zal lichten.

   

  Door deze optie te lichten zet Tottenham de deur wijd open voor een vertrek van Alderweireld, op wie een prijskaartje van 27,8 miljoen euro kleeft. De voorwaarde is wel dat de eventuele overgang ten laatste twee weken voor het einde van de transferperiode plaatsvindt.

   

  Toby Alderweireld (29) speelt sinds de zomer van 2015 voor Tottenham. Daarvoor droeg de Rode Duivel het shirt van Ajax, Atletico Madrid en Southampton. De verdediger werd deze zomer al het hof gemaakt door onder meer Manchester United, maar Tottenham wilde hem toen (nog) niet laten gaan.

  Dembélé en Vertonghen bijna weer fit

  Nog meer Belgisch getint nieuws bij Tottenham, want Jan Vertonghen en Mousa Dembélé zouden bijna opnieuw speelklaar zijn. Vertonghen viel uit in de Champions League-match tegen FC Barcelona met een dijblessure, en werd pas in januari weer op het oefenveld verwacht. 

   

  De verdediger staat echter in december alweer op het traingsveld, vroeger dan verwacht dus. Ook Mousa Dembélé (31) zit na zijn enkelblessure in de laatste rechte lijn van zijn revalidatiefase. Tottenham staat na negentien speeldagen in de Premier League tweede, op zes punten van koploper Liverpool.

  Jan Vertonghen staat opnieuw op het oefenveld