Ancelotti na racistische spreekkoren: "Volgende keer lopen we van het veld"

  Koulibaly trakteerde de scheidsrechter op een cynisch applaus.

  Kalidou Koulibaly beleefde gisteren geen aangename avond in Milaan. De verdediger werd ractisch beschimpt door de Inter-supporters, kreeg 10 minuten voor tijd rood en zag in de extra tijd de 1-0 vallen. "We hadden nochtans drie keer gevraagd om de match stil te leggen", fulmineert coach Napoli-coach Carlo Ancelotti.

  Bekijk het verslag in Het journaal:

  Geïrriteerde Koulibaly pakt 2e geel, coach verdedigt speler

  In het Stadio Giuseppe Meazza klonken meermaals oerwoudgeluiden toen de Senegalese international Kalidou Koulibaly aan de bal was. Het frustreerde de ex-verdediger van Genk in die mate dat hij de scheidsrechter trakteerde op een cynisch applaus bij een gele kaart. Het leverde hem prompt een rood kartonnetje op.

   

  "We hebben de scheidsrechter tot drie keer toe gevraagd om de wedstrijd te staken, maar dat deed hij niet", foetert coach Carlo Ancelotti. "Maar waar leg je de grens dan? Bij vier keer? Of bij vijf keer?"

   

  "Zelfs de stadionomroeper had drie keer gevraagd om te stoppen met de spreekkoren. Normaal gezien is Koulibaly heel kalm en professioneel, maar nu is het niet verwonderlijk dat hij geïrriteerd was."

   

  "Misschien moeten we de volgende keer het heft in eigen handen nemen en van het veld stappen. Waarschijnlijk levert ons dat dan een forfaitnederlaag op, maar daartoe zijn we bereid. Dit is niet goed voor het Italiaanse voetbal."

   

  Koulibaly reageerde op Twitter op de spreekkoren. "Ik vind het jammer van de nederlaag en vooral omdat ik mijn broeders in de steek liet. Maar ik ben trots op mijn huidskleur. En om Frans, Senegalees en Napolitaan te zijn, een mens."

  Burgemeester Milaan vraagt vergiffenis aan Koulibaly

  Giuseppe Sala, de burgemeester van Milaan, heeft zijn excuses aangeboden aan Koulibaly. "De apengeluiden zijn een schande, een afschuwelijke daad ten aanzien van een serieuze atleet die fier is op zijn huidskleur", schrijft hij op Facebook.

   

  "Ik vraag Koulibaly om vergiffenis, in mijn naam en die van Milaan. Ik zal naar Inter blijven gaan, maar bij de eerst "boe" zal ik een klein gebaar maken: ik zal opstaan en vertrekken. Ik zal het voor mezelf doen, en me ervan bewust zijn dat iemand die een zwarte atleet beledigt, deze actie niet zal smaken. Maar ik zal het doen."

  Tweet: