Tweevoudig Oostenrijks kampioen Zoidl is nieuwe knecht Van Avermaet

  Riccardo Zoidl krijgt een nieuwe kans op WorldTour-niveau.

  CCC Pro Team is niet bij de pakken blijven zitten om een vervanger voor Stefan Denifl te zoeken. Zijn landgenoot Riccardo Zoidl wordt de nieuwe helper van kopman Greg Van Avermaet.

  Stefan Denifl was een van de nieuwkomers bij CCC en moest een gewaardeerde pion worden in de ploeg van Greg Van Avermaet en Serge Pauwels. Maar Denifl vroeg om het contract te ontbinden "om persoonlijke redenen".

   

  CCC Pro Team heeft nu een andere Oostenrijker aangetrokken om het lege plekje op te vullen. Riccardo Zoidl komt over van het procontinentale Felbermayr-Simplon Wels en mag zich opnieuw bewijzen op Worldtour-niveau. De 30-jarige Zoidl was eerder al 3 seizoenen actief bij Trek-Segafredo.

   

  "Dit is een van de mooiste kerstcadeaus ooit", zegt Zoidl. "Ik wil tonen dat ik deze kans verdien." CCC koos de Oostenrijker voor zijn ervaring. "Als tweevoudig Oostenrijks kampioen en winnaar van de Ronde van Tsjechië dit jaar kan hij enkele mooie resultaten voorleggen", klinkt het bij de Poolse wielerformatie. "We willen hem weer aan zijn beste vorm helpen."

  Tweet: