• home
 • video
 • pas verschenen

  "Je moet al een tovenaar zijn om iets uit dit Anderlecht te halen"

  Andy Najar ging naar de grieven van de Anderlecht-fans luisteren.

  Gevulde kalkoen met champagne in Brugge en Genk, droog brood met water op het kerstfeest van Anderlecht. De voorlaatste speeldag van 2018 leverde een pak doelpunten op, mét enkele verrassende nederlagen. We sommen de opvallendste gebeurtenissen van speeldag 20 nog eens op.

  Anderlecht met slechtste reeks in 55 jaar

  Anderlecht zwalpt door het seizoen en dreigt nu zelfs uit de top 6 te vallen. "Je moet al een tovenaar zijn om iets uit deze ploeg te halen", klonk het cynisch bij een fan. En ook interim-coach Karim Belhocine heeft geen toverstokje, want in Moeskroen liep paars-wit tegen een pijnlijke nederlaag aan.

   

  Anderlecht blijft achter met een ontluisterende 1 op 15, de slechtste reeks in 55 jaar. "Shame on you", scandeerden de fans dan ook. Het maakt de Brusselse zoektocht naar een opvolger voor Hein Vanhaezebrouck niet eenvoudiger. Zou ook kanshebber Phillip Cocu de wanprestatie in Moeskroen gezien hebben?

  Anderlecht-spelers moeten het gaan uitleggen bij ontgoochelde fans

  Karim Belhocine kon de reacties van de supporters begrijpen. "Ze spenderen de helft van hun loon om ons te zien", zei de interim-trainer van Anderlecht. "Maar ons uitfluiten doet de twijfels alleen maar toenemen. Ik weet zelf als ex-speler hoe pijnlijk het is om uitgefloten te worden door de eigen supporters."

   

  Aanvoerder Andy Najar, Thomas Didillon en Elias Cobbaut gingen na het laatste fluitsignaal nog luisteren naar de misnoegde fans. "Ik begrijp ze en heb naar hen geluisterd", vertelde Cobbaut.

  Van ontgoocheling naar vreugde bij Zulte Waregem

  "We zijn het beu!". Het kon een spandoek van Anderlecht zijn, maar het opschrift was te bewonderen in het Regenboogstadion. Zulte Waregem, normaal gezien een outsider voor Play-off I, moet dit seizoen strijden in de onderste regionen van het klassement. De zege tegen Charleroi (3-1) deed dan ook deugd, zo demonstreerde de materiaalman.

  Materiaalman Zulte Waregem laat cornervlaggen wapperen na zege

  Bölöni zoekt kink in de kabel

  In Zulte Waregem hebben ze hun spandoek even niet meer nodig. Antwerp-coach Laszlö Bölöni zou het misschien eens kunnen lenen, want ook de Roemeen "is het beu". Hij werkte zijn frustratie van de 5-1-nederlaag tegen Club Brugge uit op de cameramannen langs de zijlijn, omdat de kabels in zijn weg lagen. De kink in de kabel zat nochtans bij Antwerp.

  Vanaken exponent van dartel Club Brugge

  In Kortrijk-STVV bleef de nul op het scorebord staan, maar op de andere velden werd wel naarstig gescoord: maar liefst 28 doelpunten. Enkel op de eerste en tiende speeldag viel nog één goal meer. 

   

  Club Brugge was hofleverancier met een overtuigende 5-1-overwinning in de topper tegen Antwerp. De landskampioen had zelfs nog wat meer kunnen scoren, met een dartele Emmanuel Dennis en Hans Vanaken, die al aan 12 assists zit. 

   

  Vanaken is dit seizoen de meest waardevolle speler op de Belgische voetbalvelden: goals en assists opgeteld zit hij al aan 19 stuks (7 goals, 12 assists). "Een ware aanvoerder voor Club Brugge: de man die alles bepaalt, draagt nummer 20", vatte Play Sports-commentator Filip Joos samen.

  Odjidja blinkt uit bij Gent

  Ook AA Gent deed zijn duit in het zakje bij de Belgische doelpuntenkermis. Het knoopte na een magere 5 op 15 weer aan met de zege tegen Cercle Brugge. Vadis Odjidja nam zijn ploegmaats bij de hand en leidde hen naar een knappe prestatie.