• home
 • video
 • pas verschenen

  Belhocine: "We hebben tijd nodig, maar voetbal kent geen medelijden"

  Karim Belhocine heeft werk voor de boeg.

  Ook interim-trainer Karim Belhocine heeft het tij nog niet kunnen keren bij Anderlecht. Integendeel, paars-wit leed verliet Moeskroen met het schaamrood op de wangen: 3-1. "Je hoopt dat je in 5 dagen tijd alles kan veranderen, maar dat is heel moeilijk", geeft Belhocine toe.

  Iedereen bij Anderlecht had  gehoopt op een schokeffect na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck, maar ook onder interim-coach Karim Belhocine blijft paars-wit in hetzelfde bedje ziek. Tegen Moeskroen werd Anderlecht nog eens met de neus op de feiten gedrukt: het draait niet.

   

  "We hadden nochtans alles goed voorbereid", zei Belhocine. "Maar als je zo snel twee goals slikt, wordt het moeilijk. Dan moet je je opnieuw organiseren om te reageren, maar dat hebben we niet gedaan. In de tweede helft was de mentaliteit goed, maar voetballend deden we het niet beter."

   

  "Je hoopt dat je op 5 of 6 dagen tijd alles kan veranderen, maar dat is heel moeilijk. We leden te veel balverlies, maakten te veel fouten, .... allemaal typisch voor een elftal dat twijfelt. Het voetbal kent geen medelijden."

   

  "Er zijn veel twijfels en vragen in de spelergroep en dat weegt ook op de jongeren. Ik steek de schuld op niemand, want ik heb de ploeg opgesteld. We hebben meer tijd nodig, maar die hebben we jammer genoeg niet. Ik ga nu elke dag strijden om de laatste match van het jaar (tegen Waasland-Beveren, red)  te kunnen winnen."

  Dimata: "Ik weet niet of het aan de concentratie ligt"

  Ook Landry Dimata kon, ondanks een tegentreffer, Anderlecht niet meer redden. "De situatie is heel moeilijk", geeft de aanvaller toe. "We hadden goed getraind en Karim had ons veel motivatie gegeven. Als we dat dan niet in de wedstrijd tonen...."

   

  "We slikken altijd in het openingskwartier een doelpunt. Ik weet niet of dat aan onze concentratie ligt. Tijdens de week ging het echt goed, maar in de wedstrijd was het veel moeilijker. We moeten door blijven gaan, sterk en gemotiveerd blijven."