• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Sande (Lotto) test positief tijdens Zesdaagse, ploeg schorst renner

  Tosh Van der Sande.

  Tosh Van der Sande reed met Jasper De Buyst in Gent.

  Lotto-Soudal is vandaag op de hoogte gebracht van een positieve dopingtest van zijn renner Tosh Van der Sande (28). Van der Sande liep tegen de lamp in de Zesdaagse van Gent, waar hij aan de slag was met ploegmaat Jasper De Buyst. "We schorsen hem in afwachting van het UCI-onderzoek."

  "Product is toegelaten, maar werd niet vermeld bij controle"

  "De substantie waarover sprake is een toegelaten substantie en komt voor in de neusspray Sofrasolone, die vrij verkrijgbaar is en in competitie toegelaten is, mits ze vermeld wordt bij een controle", meldt de ploeg.

   

  "Na het onderhoud met de renner heeft de Raad van Bestuur beslist de renner te schorsen in afwachting van het UCI-onderzoek, mede om de renner toe te laten zijn verdediging zo goed mogelijk te onderbouwen."

   

  Tosh Van der Sande nam in Gent deel met ploegmaat Jasper De Buyst, die zijn rentree op de piste vierde. Het duo werd derde in Gent. Lotto-Soudal benadrukt dat zijn renner "ten persoonlijke titel" deelnam in het Kuipke.

   

  Van der Sande werd in 2012 prof bij de Lotto-formatie. De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik bij de beloften is vooral een betrouwbare knecht.