• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt over Pro League: "Voetbal heeft goeie beurt gemaakt"

  Peter Vandenbempt in Extra Time

  Peter Vandenbempt in Extra Time

  De Pro League zat maandag een hele dag samen om te praten over een nieuwe aanpak op het vlak van makelaars. "Het voetbal heeft een goeie beurt gemaakt", vindt Peter Vandenbempt.

  "Het was maandag een belangrijke dag voor de Pro League", vertelt Peter Vandenbempt in Extra Time. "Er werd gepraat over de bevindingen van het expertenpanel waarin Melchior Wathelet een beetje het voortouw genomen heeft."

   

  "Vooral door de politiek werd daar met argusogen naar gekeken, want ze verwachtten toch een soort signaal. Als ik lees wat er beslist is, vind ik dat het voetbal een goeie beurt gemaakt heeft. Dat mag ook een keer gezegd worden."

   

  "Het ging vooral over de rol van de makelaars en ze hebben minstens het signaal gegeven dat ze begrepen hebben dat de toestand ernstig was en dat het helemaal anders moet in de toekomst."

  "Signaal van goodwill gegeven"

  "Het is de bedoeling dat er veel meer transparantie komt, onder meer door de oprichting van een "clearing house" dat alle transfers controleert", gaat Vandenbempt voort.

   

  "Ook wie de makelaars moet betalen, zou wel eens kunnen veranderen. Het principe waar iedereen naartoe wil, is dat de speler de makelaar betaalt en niet de club. Maar helemaal beslist is dat nog niet. Er was nog veel discussie over, maar ik vind dat ze op de goeie weg zijn. Het beroep van makelaar wordt ook geregistreerd en in regels gegoten, maar dat moet dan wel van de wetgever komen."

   

  "Het voetbal heeft een zeer goed signaal van goodwill gegeven. Hiermee kunnen ze naar de politiek gaan. Nu moet er onderhandeld worden, onder meer over de fiscale voordelen."