• home
 • video
 • pas verschenen

  "Nog nooit in de clubgeschiedenis hield een coach het zo lang vol met deze resultaten"

  Hein Vanhaezebrouck.

  Anderlecht wuift Hein Vanhaezebrouck uit.

  Het doek is gevallen voor Hein Vanhaezebrouck, die niet langer aan het roer staat bij Anderlecht. Hoe schat Peter Vandenbempt het ontslag van de T1 bij RSCA in? 

  "Resultaten zijn al het hele jaar historisch slecht"

  Ik had nu niet meteen gedacht dat het vanavond nog zou gebeuren, maar als je naar het persbericht kijkt, dan is daar geen speld tussen te krijgen. De resultaten van Anderlecht zijn dit seizoen en eigenlijk al het hele jaar historisch slecht.


  Ze waren van plan om Europees te overwinteren in een zeer haalbare poule en het is zowat het slechtste resultaat in de clubgeschiedenis geweest. Dan was er ook de bekeruitschakeling tegen Union en ook in de competitie krijgt Anderlecht geen wedstrijd meer gewonnen.

  "Tweede helft tegen Cercle is misschien wel de druppel geweest"

  Er zijn natuurlijk heel veel verzachtende omstandigheden zoals de vele geblesseerden. Voorzitter Marc Coucke heeft al aangegeven dat er slecht getransfereerd is en dat er een beetje gecorrigeerd moet worden tijdens de winterstop.

   

  Het was toch opmerkelijk dat Coucke in een kranteninterview twee weken geleden zei dat hij héél erg tevreden was over het werk van Vanhaezebrouck, dat hij hem niets kon verwijten. Maar dat hij natuurlijk zeer ontevreden was, en hij had gelijk, over de resultaten.

   

  Maar het is de voorbije weken niet bepaald de goeie richting uitgegaan. Er zijn nog een paar troosteloze wedstrijden geweest. En ik denk dat vandaag vooral de tweede helft tegen Cercle Brugge misschien wel de druppel is geweest die de emmer heeft doen overlopen.

  Ik denk dat vandaag vooral de tweede helft tegen Cercle Brugge misschien wel de druppel is geweest die de emmer heeft doen overlopen.

  Peter Vandenbempt

  "Op een bepaald moment is het toch op"

  Als je kijkt naar het hele seizoen en je maakt de balans op van een topclub die Anderlecht graag wil zijn en je kijkt naar de resultaten, dan heeft nog nooit in de geschiedenis van Anderlecht een trainer met deze resultaten het zo lang volgehouden.

   

  Je kunt wel zeggen dat er nog rekening is gehouden met al die verzachtende omstandigheden, maar dat het op een bepaald moment toch op is geweest. Maar als je me vraagt of ik het ontslag vandaag had verwacht, dan zeg ik toch neen.

  Peter Vandenbempt