• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions staan dinsdag op het balkon van het Brusselse stadhuis

  In navolging van de Rode Duivels zullen de Red Lions dinsdagmiddag op het Brusselse stadhuis ontvangen worden. Dat laat Philippe Close, de burgemeester van Brussel weten.

  Een massa volk stroomde er in juli samen op de Grote Markt in Brussel om de Rode Duivels te groeten na hun 3e plaats op het WK voetbal. De spelers verschenen er op het balkon om samen met de supporters te genieten van hun prestatie.

   

  Die eer is nu dus ook weggelegd voor de Belgische hockeymannen, die zich zondag in India tot wereldkampioen kroonden. Burgemeester Philippe Close laat weten dat de Red Lions dinsdagmiddag op het balkon van het stadhuis zullen staan. "We verwachten jullie in groten getale", zegt Close.

   

  "Deze eerste wereldkampioenentitel in het hockey is iets unieks. De hockeysport was sowieso al booming in België en deze titel zal daar alleen maar aan bijdragen. Ik nodig echt alle Belgen uit om te tonen dat ze verenigd zijn."

  Red Lions voeren wereldranking aan

  België is dankzij de wereldtitel ook de nieuwe nummer 1 op de wereldranglijst hockey. De Red Lions lossen Australië af. Ze begonnen als nummer 3 van de wereld aan het WK.

  1. België 2.196 punten
  2. Australië 2.181
  3. Nederland 2.029
  4. Argentinië 1.858
  5. India 1.715
  6. Duitsland 1.631
  7. Engeland 1.501
  8. Nieuw-Zeeland 1.178
  9. Spanje 1.083
  10. Canada 1.017