• home
 • video
 • pas verschenen

  Kim Meylemans begint als 13e aan haar WB-seizoen in Winterberg

  " "

  Kim Meylemans duikt met haar hoofd naar beneden op een sleetje. Dat is skeleton.

  Kim Meylemans heeft haar eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen achter de rug. De 22-jarige skeletoni kwam in Winterberg in Duitsland als 13e naar beneden. Winterberg was de 2e WB-manche van het seizoen.

  Vorige week verkoos Meylemans een trainingsstage met het Oostenrijkse team boven de WB-opener in Sigulda (Letland).

   

  In Winterberg dook ze in haar eerste afdaling naar beneden met een 14e tijd (58"49), in de tweede run zette ze de 12e tijd neer (58"41). Dat resulteerde er mooi tussenin: 13e in 1'56"90. Er deden 20 atletes mee.

   

  De zege in Winterberg was voor de Duitse Jacqueline Lölling (1'55"16), olympisch vicekampioene en wereldkampioene van 2017. Met Tina Hermann pakte Duitsland ook de tweede plaats. De Oostenrijkse Janine Flock stond als 3e op het podium. De Russin Jelena Nikitina, die in Sigulda won, eindigde 4e.

   

  In de WB-stand blijft Nikitina aan de leiding, voor Hermann en tweevoudig WB-laureate Lölling. Kim Meylemans is 19e (op 21). De volgende WB-manche is op 4 januari in Altenberg (Dui).