• home
 • video
 • pas verschenen

  Skiër Marchant staat na 2 jaar en 7 operaties weer op de latten

  Armand Marchant

  Armand Marchant traint momenteel op de indoorpiste in Peer.

  2 jaar na zijn vreselijke val in Adelboden heeft de beloftevolle Belgische skiër Armand Marchant de ski's weer aangebonden. "Het avontuur gaat voort, nog mooier dan ervoor."

  Eind 2016 slaagde de toen 19-jarige Armand Marchant er als eerste Belgische man in punten te sprokkelen voor de Wereldbeker skiën. Maar enkele weken later sloeg het noodlot toe. In Adelboden brak hij zijn scheenbeen bij een val tijdens de reuzenslalom.

   

  Marchant sukkelde van de ene operatie in de andere en ziet nu, bijna 2 jaar later, eindelijk licht aan het einde van de tunnel. "Wat kan ik zeggen: 707 dagen heb ik niet kunnen doen wat ik het liefste doe ter wereld", schrijft Marchant op zijn Instagram.

   

  "7 operaties, maanden en maanden revalidatie, twijfels en pijn. Ik kan alleen maar zeggen dat het de moeite waard was!!"

   

  "Een enorme dank aan iedereen die mij gesteund heeft, die altijd in mij hebben geloofd en die mij steeds zijn blijven aanmoedigen. Zonder jullie had ik nooit gestaan waar ik nu sta", waarna Marchant iedereen opsomt, van zijn familie over zijn coach tot dokter Peter Verdonk.

   

  "Het avontuur gaat nu voort, mooier dan voorheen!"

  "Als ik me goed voel, zal ik me inschrijven voor een WB-manche"

  Armand Marchant traint momenteel op de indoorpiste in Peer. "Ik blijf hier tot 21 december, de dag dat ik 21 jaar word. Daarna las ik een stage in van 3 weken in de Haute Savoie."

   

  "Ik wil me nog niet uitspreken over een datum voor een comeback in competitieverband. Het is niet per se nodig dat ik deze winter nog een WB-wedstrijd ski. Maar als ik me goed voel, zal ik me zeker inschrijven."