• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostenrijkse politie valt binnen bij Russische biatleten voor mogelijk dopinggebruik

  De Russische biatlonmannen pronken met hun gouden medailles.

  De Russische biatlonmannen wonnen goud op het WK 2017.

  Hangt er een nieuw dopingschandaal in de lucht met Russische atleten? Net voor de Wereldbeker in Hochfilzen kregen Russische biatleten de Oostenrijkse politie over de vloer. "De vragen gingen over de mogelijke schending van de dopingregels tijdens het WK in 2017", meldt de Russische biatlonbond.

  Niet de eerste keer dat Oostenrijke politie actie onderneemt

  Vorig jaar veroverden de Russische biatlonmannen op het WK goud op de 4x7,5 kilometer. De gemengde estafetteploeg won brons.

   

  Naar aanleiding van dat WK biatlon viel de Oostenrijkse politie gisterenavond het complex binnen waar de Russische biatleten verblijven voor de Wereldbekermanche in Hochfilzen.

   

  10 leden van de Russische ploeg, onder wie atleten, coach en dokters, werden verhoord. De vragen gingen over de mogelijke schending van de dopingregels tijdens het WK in 2017, dat net als de komende Wereldbekermanche plaatsvond in Hochfilzen.

   

  Het is niet de eerste keer dat de Oostenrijkse politie actie onderneemt tegen dopinggebruik. In april vorig jaar viel de politie het hoofdkantoor van de internationale biatlonbond binnen in Salzburg. Dat was voor een onderzoek naar mogelijke verdoezeling van positieve dopingtesten.

   

  Voorzitter Anders Besseberg moest na die inval vertrekken bij de internationale biatlonbond, die veel kritiek krijgt voor zijn lakse aanpak van dopingpraktijken.

  De Russische biatleten die goud veroverden in de aflossing vorig jaar.