• home
 • video
 • pas verschenen

  Superblije Leko: "De Champions League-hymne meenemen naar Kortrijk"

  " "

  Ivan Leko had gemengde gevoelens na de 0-0 tegen Atletico, maar was vooral toch blij.

  Met de 0-0 tegen Atletico, 4 ongeslagen wedstrijden en 6 op 18 sprak Club-coach Ivan Leko van "een historische Champions League-campagne" voor de Belgische kampioen. Coach en spelers willen die lijn nu doortrekken in de competitie. Te beginnen zaterdag in Kortrijk.

  Meteen na de match hinkte een nuchtere, maar trotse Leko nog op 2 gedachten: "In zekere zin ben ik teleurgesteld, want de grootste kans van de match was voor ons. Maar Atletico had in een sterke eerste 20 minuten 2 kansen om voor te komen. Dan wordt het een andere match."

   

  "Ik ben vooral superblij en supertevreden over onze campagne. Die is met 4 matchen zonder nederlaag in deze sterke poule en 6 op 18 historisch te noemen. Zeker na de 0 op 18 van 2 jaar geleden. Door die resultaten uit het verleden was de druk enorm, maar mijn spelers toonden zich mentaal heel sterk."

   

  "We haalden opnieuw een punt en vermeden ook weer een tegendoelpunt. We hebben aan de wereld laten zien dat een kleine club uit een klein land als België kan meestrijden met de grote ploegen. 0-0 tegen Griezmann, Saul, Koke en coach Simeone is een droomresultaat voor ons."

   

  "We hadden een pak geblesseerden en moesten noodgedwongen kiezen voor onze jeugd, maar ze verdienden die kans ook. We wisten wel dat we daardoor als collectief nog net dat tikkeltje sterker moesten zijn. Anderzijds denk ik dat we met een paar extra fitte spelers zelfs nog iets extra hadden kunnen laten zien."

  "Een topclub moet altijd dezelfde mentaliteit tonen, ook in de JPL"

  "Maar laat ons dus realistisch blijven: we moeten blij zijn, het spel en het voetbal respecteren en deze geweldige ervaring meenemen naar de eigen competitie, waar we nog wat recht te zetten hebben", aldus Leko, die een smadelijke nederlaag op de Freethiel doorspoelde. "Ik vind niet dat we superslecht bezig zijn, maar ben wel kritisch."

   

  "We mogen vanavond en vannacht genieten, maar daarna gaat de focus op Kortrijk. We moeten dit vertrouwen en dit gevoel meenemen naar Kortrijk. Misschien ook wel de hymne. Want de realiteit van een topclub is dat je in de Jupiler Pro League dezelfde inzet en mentaliteit moet tonen als in de Champions League. Tot nu gebeurde dat niet altijd."

   

  Tot slot blikte de coach nog even terug op zijn eigen ervaring op het kampioenenbal. "Ik stond tegenover trainers als Lucien Favre, Diego Simeone en Thierry Henry. Daardoor ben ik zeker een betere coach geworden. Dit was een fantastische ervaring voor mij."

  Mechele: "Geweldig om ons te kunnen meten met Griezmann en co"

  Zichtbaar trots stond Club Brugge-verdediger Mechele na de wedstrijd de pers te woord: "We houden weer de nul in de Champions League en dat is toch de derde keer. We stonden goed in blok en konden gevaarlijk counteren. Heel jammer dat we die goal niet maken, maar een punt tegen een sterk Atletico is wel een ferm resultaat."

   

  "Ik vond het leuk om mij te kunnen meten met spelers als Griezmann en geen goal te incasseren en hou een fantastisch gevoel aan deze wedstrijd over", zei hij.

   

  "Of er meer in deze campagne zat? Als je het achteraf bekijkt misschien wel. Tegen Dortmund slikken we een laat en ongelukkig doelpunt en thuis tegen Monaco hadden we ook aanspraak kunnen maken op meer. Maar laat ons vooral maar met een goed gevoel terugblikken op een geslaagd parcours."

   

  In afwachting van de Europa League gaat de focus nu weer op de competitie: "We hebben ons goed herpakt na het verlies op Waasland-Beveren. Dit was een kleine revanche op onszelf."

  Amrabat: "Onze hele CL-campagne verdient een compliment"

  Sofyan Amrabat zat ook met gemengde gevoelens: "Je mag ons zeker feliciteren met onze match. Het is ontzettend knap dat we tegen zo'n sterke ploeg een punt pakken. Maar we verdienen voor onze hele campagne een compliment. Ook de trainer, want hij zette ons elke match weer goed neer."

   

  Amrabat speelde gisteren wel op een voor hem ongewone plek aan de rechterkant: "Als ik eerlijk ben, ben ik zelf niet tevreden over mezelf. De laatste wedstrijden ging het heel goed, maar nu was het minder. Ik heb me weggecijferd voor het team. Dat punt was het belangrijkste. Het gaat om de club."

  Denswil: "We hebben als team goed in blok verdedigd"