• home
 • video
 • pas verschenen

  Het is zover: Tom Brady gooit meer touchdown passes dan NFL-legende Peyton Manning (VIDEO)

  " "

  Tom Brady zet tegen Miami 3 touchdowns op, goed voor 582 TD-passes, 3 meer dan Peyton Manning.

  Tom Brady, de 41-jarige quarterback van de New England Patriots, is zijn grote rivaal Peyton Manning voorbijgestoken in een belangrijke statistiek in de NFL-American footbal-competitie. Brady wierp in Miami 3 touchdownpasses, goed voor 582 in totaal. Manning, die in 2015 op pensioen ging, heeft er 579.

  Bij dit record tellen zowel de touchdowns in de reguliere competitie als in de play-offs mee. Manning, die tussen 1998 en 2015 voor Indianapolis en Denver speelde, heeft nog wel het meeste aantal touchdownpasses in de reguliere competitie achter zijn naam (539 tegenover 511 voor Brady). Slechts 3 spelers hebben in de reguliere wedstrijden meer dan 500 TD-passes overschreden: Brett Favre (508) is de derde.

   

  Twee weken geleden werd Brady, die 5 keer de Super Bowl won, al de beste quarterback qua winstyards. Regulier seizoen en play-offs samen won hij met zijn passes al 79.416 yards. Daarmee pakte hij het record van 79.279 yards van Manning af (1 yard = 0,91 meter).

  Bekijk de 580e touchdownpass van Tom Brady:

  Toch verliezen Patriots nog door het "Miami Miracle"

  Brady is evenwel ook een record kwijt: Green Bay-quarterback Aaron Rodgers gooide bij de zege van de Packers tegen Atlanta (34-20) een 359e achtereenvolgende pass zonder interceptie. Zo doet hij eentje beter dan Brady.

   

  Brady's record leverde de Patriots trouwens niet de zege op: Miami beleefde een mirakel. In de laatste seconde (bij een 28-33-stand) scoorden de Dolphins een touchdown, goed voor 34-33-winst. De thuisploeg overbrugde 69 yards, Kenyan Drake maakte de laatste 52 yards vol.