Heemeryck snelt naar winst in 1e Challenge Daytona op beroemde Speedway

  Pieter Heemeryck maakt het verschil in het looponderdeel.

  Racen op de Daytona International Speedway was een speciale ervaring voor de triatleten.

  0 / 0

  Pieter Heemeryck heeft vannacht zijn 3e overwinning op het Challengecircuit 2018 geboekt. Onze landgenoot - die morgen 29 jaar wordt - was de sterkste in de eerste editie van de Challenge Daytona. Die vond plaats op het bekende autocircuit "Daytona International Speedway".

  Door de slechte weersomstandigheden werd de geplande halve triatlon uitgesteld en ingekort: de deelnemers moesten 1.600m zwemmen, 15 rondjes fietsen op de Daytona Speedway (60 km) en 14 km lopen.

   

  Heemeryck kwam als 5e uit het water en kon als enige de schade beperken achter de sterke fietsers Andrew Starykowicz (VS) en Cameron Wurf (Aus). Hij wisselde 2 minuten na de eerste en 30 seconden na de tweede. Eenmaal aan het lopen ging Heemeryck al snel voorbij de Australiër, de Amerikaan had hij in de 2e ronde te pakken.

   

  Onze landgenoot won met een dikke minuut voorsprong op Starykowicz, de Braziliaan Santiago Ascenso was 3e.

  "Leuk om seizoen af te sluiten met winst"

  Heemeryck was naar de VS afgezakt met de 4e plaats in de eindranking van het Challenger Circuit voor ogen. Met zijn zege schoof hij nog op van de 5e naar de 4e plek. De ranking werd gedeeld gewonnen door de Duitser Sebastian Kienle en de Spaanse ITU-wereldkampioen Pablo Dapena.

   

  "Mijn missie - de 4e plaats binnenhalen - is gelukt. Maar ik had niet verwacht ook te kunnen winnen", reageert Heemeryck. "Het was een geweldige ervaring om op de Speedway te mogen racen, wat normaal alleen voor de Nascar mag worden gebruikt."

   

  "Ik was even in paniek toen ik Starykowicz wat verder zag wegrijden dan gedacht, maar gelukkig kon ik tijdens het looponderdeel snel orde op zaken stellen. Het is leuk om het seizoen met een overwinning te kunnen afsluiten. En dat ik hier als eerste op de erelijst sta, is wel cool."

   

  Voor de Belg was het het derde Challengersucces van het jaar na Geraardsbergen en Sardinië.